Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Refuse/Resist!

NATJEČAJ za najbolju fotografiju bicikla u sklopu projekta "Bez buke i smrada biciklom do grada"!
Natječaj je otvoren do 15. 12. 2008 godine.
Nagrade će se dijeliti u 3 kategorije:
- Gdje da parkiram?
- Svakodnevne prepreke.
- Moj bajk.
Uvjeti natječaja:
- Fotografija isključivo vezana uz zadanu tematiku
- U natječaj ne ulaze fotografije neprimjerenog sadržaja
- Uz fotografiju je potrebno priložiti osobne podatke koje ćete poslati na ekozadar@inet.hr (ime, prezime, adresu, e-mail, broj telefona ili mobitela) i naslov fotografije
- Svaki natjecatelj može poslati neograničen broj fotografija na zadanu temu
- Fotografije moraju biti orginalne i u vlasništvu pošiljaoca
- Ne smiju se natjecati članovi udruge „Eko - Zadar“, ni članovi njihove obitelji
Pristigle prijave koje ne sadrže navedene elemente neće ući u daljnju selekciju.
Najbolju fotografiju odabire žiri koji čine:
Edo Končurat
Davor Fadić
Atana Grbić – Martinović
Nagrade su:
1. mjesto - bicikl i kaciga
2. mjesto - kaciga i set za popravak bicikla
3. mjesto - kaciga
Pogledajte do sad pristigle fotografije na www.ekozadar.org

NOVI PROSVJED PROTIV ROCKWOOLA
Photobucket Novi prosvjed mještana protiv Rockwoola održat će se 30. studenoga u podne, najvjerojatnije ispred pogona tvornice kamene vune u poduzetničkoj zoni Pićan.


Novi prosvjed mještana protiv Rockwoola održat će se 30. studenoga u podne, najvjerojatnije ispred pogona tvornice kamene vune u poduzetničkoj zoni Pićan, doznajemo od Matilde Ilić, predsjednice ekološke udruge Naša zemlja, glavnog organizatora.

Tom će prigodom, veli, ponoviti zahtjev za zatvaranjem tvornice kao jedinim rješenjem protiv ekološke bombe u njihovom dvorištu, jer žele pokazati da se narod nije pomirio sa stanjem u okolici tvornice. Ilić očekuje i podršku mladih koji ovih dana organiziraju stožer protiv danskog proizvođača.

Prvom se prosvjedu, podsjetimo, odazvalo oko tisuću i pol mještana, a kao radikalna mjera, ako se ne ispuni njihova glavna želja, spominjala se blokada državne ceste Rijeka - Pula kod Vozilići.
www.h-alter.org

Hrvatska blogerska organizacija
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zagreb, 29. Studenoga 2008.
Predmet: Prosvjed zbog privođenja Nikše Klečaka


Jučerašnje privođenje Nikše Klečaka, mladog dubrovačkog aktiviste i predsjednika dubrovačkog ogranka Foruma mladih SDP-a na obavijesni razgovor u dubrovačku policiju, pod optužbom iz članka 5. stavka 3. Zakona o prekršajima javnog reda i mira („Tko tiskane ili snimljene stvari raspačava na neuobičajen nametljiv ili drzak način, te time remeti mir građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 500 do 1500 dinara.“) predstavlja nov udar vladajućih struktura na bazično demokratsko pravo na slobodu izražavanja te zorno ilustrira samoljubivost i balkanski mentalitet hrvatskog političkog vrha.

Nikša Klečak JEST kreirao Facebook grupu „Kladim se da ću naći 5000 facebookera koji ne vole Ivu Sanadera“ – oko toga nema nikakvog spora i Nikša to i sam „priznaje“. U grupi je uspio prikupiti preko 6.000 članova (a broj i dalje raste) pa bi se reklo da je Nikša „okladu“ dobio.

U svakom normalnom demokratskom društvu, tu bi priči bio kraj – građani su se „okupili“ na internetu, malo se dopisivali, izrazili svoje nezadovoljstvo i gotovo.

Ali ne i u Hrvatskoj! U Lijepoj Našoj priča završava pretresom stana, pečaćenjem i pregledavanjem laptopa i mobitela te četverosatnim razgovorom u policiji. A sve pod optužbom da su na grupi objavljene fotomontaže premijera Sanadera s nacističkim obilježjima. Nikša Klečak tvrdi da tako nešto na grupi nikada nije objavljeno, a s obzirom da je sud, preciznije rečeno sutkinja Paola Glavić Stojilković, odobrila prekršajni nalog po kojem je postupila policija, zahtijevamo da se dokazi na osnovu kojih je pokrenut prekršajni postupak predoče hrvatskoj javnosti.

Jer, ukoliko je jedini razlog ovog kršenja ljudskog prava na nepovredivost stana najobičnije iživljavanje političkih moćnika nad onima koji su se, zamislite Vi to, usudili okupiti ljude koji „ne vole Ivu Sanadera“, tada hrvatska demokracija ima ozbiljnih problema a zaživljavanje europskih demokratskih normi postaje dalek cilj i „sanak pusti“.

Nedavne reforme su dale tračak nade da će hrvatskim pravosuđem zapuhati novi vjetrovi. Hrvatska blogerska organizacija ovaj slučaj smatra eklatantnim kršenjem slobode izražavanja na internetu i zahtijeva hitno rasvjetljavanje svih njegovih aspekata te poduzimanje mjera protiv onih koji su službenu dužnost zlouporabili u političke svrhe.

Za Hrvatsku blogersku organizaciju:

Dr.sc. Zvonimir Vanjak
predsjednik HBO
tel: 098/39-11-77
e-mail: Zvonimir.Vanjak@fer.hr
www.hrvatska-blogerska-organizacija.org

DAN BEZ KUPOVANJA 2008./BUY NOTHING DAY
29. studenog kao protest protiv potrošačkog društva Adbustersi nas pozivaju da se suzdržimo od kupovanja na jedan dan.

Buy Nothing Day originated in Vancouver as a way of protesting over-consumption, created by Adbusters.org. It takes place the friday after Thanksgiving (supposed to be the biggest shopping day of the year in America) and its participation now includes more than 65 nations.
While critics of the day charge that Buy Nothing Day simply causes participants to buy the next day, Adbusters states that it isn't just about changing your habits for one day but about starting a lasting lifestyle commitment to consuming less and producing less waste.
Go to the website: http://adbusters.org/metas/eco/bnd/
and watch documentary Affluenza www.youtube.com/watch?v=b-dib6hSlcU&feature=related

Nažalost ova je akcija slabo poznata te često pogrešno shvaćena. Nitko nam ne brani da taj dan kupimo najosnovnije namirnice ili da taj dan ne kupujemo ništa a umjesto njega se istrošimo dan ranije ili kasnije. Radi se o tome da malo promislimo da li nam je baš sve što kupujemo toliko potrebno, da li smo žrtve agresivnih marketinških trikova, da malo zastanemo i posvetimo se nekim drugim vrednotama a ne samo slijepom i bezglavom kupovanju kojeg nam nameću oni kojima je pod svaku cijenu stalo jedino do što brže i veće zarade bez imalo obzira na moguće posljedice svojih ciljeva.
Danas su to u Hrvatskoj organizirali Zelena akcija i Hrana a ne oružje!
Posjetite www.hranaaneoruzje.net
Usput možete pogledati i buvljak online @ eko-zadar; razmijeniti, pokloniti ili uzeti stvari.

Za kraj, ako već ne znate za koga glasati na skorašnjim lokalnim izborima onda ni nemojte, ništa loše od bojkotiranja izbora, a ništa loše ni od davanja glasa za recimo - zelene! thumbup
U svakom slučaju recimo NE HDZu!

HDZ zna?



Post je objavljen 29.11.2008. u 15:39 sati.