Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

rose: sjenka ...

Photobucket
rose shadow, photo by flickr

(prethodni nastavak)


Nakon kratkog predaha Rose i Morpheus nastaviše spust prema studenom dnu Tartarusa. Iako joj je Morpheus pomagao, nastojeći pronaći sigurna uporišta njezinim koracima, Roseina stopala i dlanovi sve jače su krvarili, razderani oštrim kamenim krhotinama i ružinim trnjem. Osvrnuvši se, Rosei se učinilo da vidi tamnu sjenu kako izdaleka prati trag crvenih kapljica. Rose je za petama osjećala progonitelja i bila je sigurna da im je Thanatos na tragu.

...

Njuškajući krvavi trag i nastojeći ostati neprimjetno, za Morpheusom i Rose šuljalo se crno Kerberovo štene.

Crni štenac, kojeg je Rose podigla u naručje kad se skotrljao sa stepenice Hadesova prijestola, bijaše najmanji u nakotu. Hades je bijelu kuju iz svoje štenare pario s Kerberom, troglavim crnim čuvarom vratnica Podzemnoga svijeta. Namjeravao je među štencima odabrati Kerberova nasljednika: Stari je Kerber odslužio svoje.
Ne samo da je dopustio Heraklu da ga svlada nego se raznježio na Orpheusovu svirku ... Čim mu stasa nasljednik, predat ću Kerbera Thanatosu ...

Štenci su bili tako brojni i tako krupni da kuja nije preživjela štenjenje. Posljednim je naporima uspjela istisnuti zadnje, najmanje štene, pa je uginula ne stigavši ga niti polizati. Hades se nije namjeravao baktati osirotjelim nakotom, riješio je štenad potopiti u Cocytusu. No, dok je stajao na obali, s vrećom u kojoj su se štenci cvileći vrpoljili, zamirisala mu je menta, i surovi je Gospodar Podzemlja, raznježen uspomenom na Minthe, vreću odnio natrag do štenare pa štenad istresao među bijele kuje, sestre uginule matere tih štenaca. Štenci su rasli, dojeni mlijekom svojih tetaka, kojima je, iako se nisu parile niti bile skotne, buđenje materinskog instinkta potaknulo mliječne žlijezde na lučenje.
Kada ih odbiše od sise, štence poslaše Hadesu. Bez Minthe, Hades se osjećao usamljen, zeblo ga je oko srca, pa je poželio mladim toplim psećim tijelima ogrijati barem stopala. No, nagao i naprasit, Hades bi svako meškoljenje kažnjavao udarcima u rebra. Dok su njegova braća pokorno cvileći podnosila udarce, u malom je crnom štenetu počeo rasti bijes, malo je nedostajalo da Hadesa ugrize za nožni palac i tako zapečati svoju sudbinu. A tada, na njegovu sreću, Rose stupi pred Hadesovo prijestolje. Privučen melodijom Roseina glasa, mali se crni štenac skotrljao s Hadesova prijestola Rosei pred noge. Kad ga je Rose podigla u naručje, crni je štenac prvi puta iskusio nježan dodir. Željan nježnosti, sada se šuljao Roseinim tragom poput male crne sjene.

Skriven Hadskim sutonom, cerekajući se u sebi i likujući, za štenetom je slijedio Thanatos: To mi crno štene, i ne znajući, čini uslugu. Skrećući pozornost na sebe, prikriva moju prisutnost.

No, Thanatos se varao, nije ostao neprimjetan za Morpheusa i Rose, nije ostao neprimjetan ni za malog Kerberova štenca. Osjetljivim njuhom štenac je nanjušio Thanatosov miris od kojega mu se kostriješila dlaka na leđima. No, želja da ga Rose opet primi u naručje bila je jača od straha. Podvijena repa i polegnutih ušiju, cvileći tiho, nastavio je pratiti Rosein trag.


(nastavak slijedi)

Copyright © 2008. by rusalka- zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora.


Photobucket
shadow of memories, photo by rusalka


thanks for upload, lazy

Nobody Likes Sad Songs?
A vi, jesu li vama drage sjetne pjesme?









Post je objavljen 17.12.2008. u 23:59 sati.