Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Kako je Grinč ukrao facebuk

Slika lijevo prenijeta je sa portala barkun.hr.

Hrvatska blogerska organizacija izdat će ujutro priopćenje o ovom slučaju.

Internet večeras bruji novom glupošću vrle nam narodne milicije, ups, policije: U Dubrovniku pretresli stan i priveli na informativni razgovor NIkšu Klečku, predsjednika Foruma mladih SDP-a, jer je remetio mir građana time što je, kako glasi članak Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,iz 1990. (!) "tiskane ili snimljene stvari raspačavao na neuobičajen, nametljiv ili drzak način". Pa šta je bidan učinio? Postavio je na facebooku grupu Kladim se da ću naći 5000 facebookera koji ne vole Sanadera! Jo ajme lupeža! Ma trebalo ga je na Daksu odma'!

Eh, 1990. godina... I one ranije, kad smo se borili za osnovna ljudska prava i demokraciju. Možda još negdje imam 20-ak godina stari bedž s prekriženim brojem 133. Ej, stvarno, evo našao sam! Ti su "Svarunovi badgeovi bili baš cool! (Ona dva dolje, desno - prekrižen je broj 133.)

To je bio članak Kaznenog zakona, koji je sankcionirao verbalni delikt u komunističkom mraku... Sve se vraća, sve se plaća... Ako smo se čudili kako su toliki naši očevi i djedovi postali komunisti - sad znamo! U kapitalističkom mraku, borili su se (između ostalog) i protiv verbalnog delikta.

Sličnih grupa ima na facebooku još nekoliko, netko se kladio i da će prikupiti 10000 facebookera koji ne vole Ivu. Osnovane su već i dvije grupe podrške Klečku: prva i druga.

Širi prikaz čitavog slučaja pogledajte u članku na index.hr.


Ovo nije jedini slučaj napada na internetsku zajednicu od strane policije. Podsjetimo, slična je hajka pokrenuta na forumaša internetskog sitea Makarske kronike, zbog čega je policija upala u redakciju tog tjednika i zahtijevala da im se otkrije osoba koja kritizira gradsku vlast. U Šibeniku je jedan policajac za vrijeme mandata Branka Perana, koji je sad šef zagrebačke policije, suspendiran zbog pisanja kritičkih osvrta na policiju na svome blogu.


Iz naslova nekih drugih facebook grupa, o Dr Ivi:
Najiritantnija osoba u Hrvatskoj
Ide mi na kurac
lažljiva korumpirana pička
Lopov
prevarant i seksualno izopačen....


Potonje mi se ne sviđaju i ne bih im bio članom; ali, čak i to ulazi u slobodu govora, koju jedan političar naprosto mora istrpjeti.

Evo i najnovija grupa prosvjeda ovim povodom. Upadnite meni u stan, bando gestapovska, Hrvatska nije policijska država!

Post je objavljen 29.11.2008. u 01:41 sati.