Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SAVJETOVANJE I IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UPVH

SPLIT

Hrvatska vatrogasna zajednica i Udruga profesionalnih vatrogasca Hrvatske uz potporu i sudjelovanje Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije održala je 26. studenoga u Splitu savjetovanje pod nazivom "Sustav upravljanja kvalitetom u provođenje postupaka javne nabave u vatrogastvu"

Savjetovanje održano je u Domu Hrvatske vojske, a posebno značajno bilo je to što je predavač o "Sustavu ISO 9001 u vatrogastvu" bio Marijan Kicivoj, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije, zapovjednik JVP Đurđevac koja je bila prva u Hrvatskoj koja je dobila ovo značajno priznanje. On je u svom izlaganju prezentirao cijeli postupak za Javne vatrogasne postroje koja nosi novu kvalitetu rada. Seminaru prisustvovao je i predsjednik HVZ mr. Ante Sanader, načelnik mr. Željko Popović, brojni predstavnici Hrvatskih županijskih Vatrogasnih zajednica, odnosno Javnih vatrogasnih postrojbi, a od naših na seminaru pored Marijana Kicivoja bio je i županijski zapovjednik Slavko Tucaković i zapovjednik JVP Križevaca Valent Furmeg.

Na seminaru mr. Patricia Braicovich-Ševerdija govorila je o kvaliteti i normama koje se moraju zadovoljiti u upotrebi zaštitne odjeće u interventnim situacijama. Bilo je riječi i o obući jednom značajnih čimbenika u ukupnog dijela zaštitne opreme, koja mora ispunjavati sve tehničke zahtjeve odnosno prema propisanoj normi. Također predavač Damir Knežević govorio je i o tehničkim zahtjevima u postupku nabave osobne zaštitne opreme koju moraju imati svi vatrogasci u intervencijama.

Nakon seminara održana je i redovna Izvještajna skupština Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske na kojoj su prisutni bili iz naše županije: Marijan Kicivoj, Slavko Tucaković, Valent Furmeg, Slavko Lakuš, Stjepan Čakija, Ivan Nikša i Dražen Štefanić. Dnevnim redom nakon otvaranja Skupštine, podnesen je izvještaj o radu udruge u ovoj i prošloj godini, kao i financijsko poslovanje u 20076. godini. Također delegati su usvojili i prijedlog Programa rada za naredno razdoblje.- Među ostalim raspravljalo se o izmjenama i dopunama Zakona o vatrogastvu, kao i o stručnim i inim potrebama profesionalnih postrojbi, rekao nam je Slavko Tucaković. vatrogasac.net


Post je objavljen 28.11.2008. u 11:56 sati.