Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Obiteljsko stezanje remena

Nakon žestokog verbalnog kućnog okršaja Guzde koji misli kako je ostatak obitelji rasipan i njegove zakonite oliti Rudarke, odlučila sam baciti na papir sve stavke budućeg "stezanja remena" u našoj obitelji:

- slatkiši - smanjiti količine keksa i čokolade koje tamani Nasljednik (nauštrb kuhane hrane) - ukinuti?
- LGG, voćni jogurti, i sl. skupi gotovi proizvodi na bazi mlijeka - djelomično smanjeno - da li treba ukinuti?, Doduše, skupo k'o vrag..
- izbor vrste mesa? (svinjetina kao zdrastveno najlošija opcija je najjeftinija, dok je junetina, pileće bijelo - najskuplje) - dalo bi se uštedjeti, no onda šećeri pobijesne...
- izbor jeftinijih šampona, prašaka, proizvoda za higijenu tela i kuće(kupujem već dulje vrijeme dm proizvode, sada prelazim isključivo na njih) - ušteda UDUPLO od pune cijene brendova!
- izbor "no name" ili manje poznatih marki tjestenine, riže i ostalog špeceraja - upitna kvaliteta (neke stvari probala i nevaljaju. neke se stvari kupuju zbog zdravlja Male (bez šećera, bez jaja), ali svi jedemo - npr. Barilla - može li netko predložiti nešto slično i jeftinije?)
- svakodnevna kupovina friškog kruha (s bacanjem ostataka od proteklih dana) - pokušati smanjiti da ne velim ukinuti (bacanje)!
- bacanje "stare" hrane? Jako teško izvedivo. najgore kad ostane od svačega po malo - da ne velim skoro pa ništa pošteno + upitno zbog starosti, bez obzira na frižider
- kupovina majica, šalova, donjeg veša i svih ostalih "sitnica" od po stotinjak kuna - UKINUTA (imamo pune ormare svega. kad dođemo do zadnjih gaća - valjda će proći i recesija!)
- kupovina novih traperica, tenesica, cipela, jakni - samo u krajnjoj nuždi (za ovu sezonu smo opskrbljeni)
- kupovina dnevnih novina, časopisa, DVD tipa stare serije i svega sitnog na lokalnom kiosku - djelomično ukinuta (ne odričem se malo žute štampe, jebiga)
- nenamjeski odlazak frizeru (osim šišanja, bojenja kose) "za gušt" - UKINUT
- odlazak u wellness (jojjj, tako mi treba malo masažice) - UKINUT
- odlazak u kino, kafić (na "kavicu") i slične sitne radosti - smanjiti
- kupovina kućnih "sitnica" (nova vaza, stolnjak, ukrasna žlica...) - UKINUTA

Ma dalo bi se tu svašta nabrojiti. S jedne strane smo stvarno rasipni i to obično na tim sitnicama koje se poslije tako i tako povlače po kući, dijele okolo ili bace u smeće, a kad bi se stavile na papir - cifra bi bila suluda...

S druge strane - ne pušimo, ne pijemo (previše, he he), u zadnje vrijeme baš i ne izlazimo (potogovo izlasci u metropolu + večere), pa mislim da bi se u nekim kontroliranim uvjetima trebalo malo i proveseliti.

Hmmm....

Vidjet ćemo kako će to ići. Veći dio gore spomenutog upražnjavam već neko vrijeme, pa to nisu samo pusta obećanja (sebi ili drugima). Trudit ću se smiriti strasti kod kupovanja božićnih poklona (imam "obavezu" prema malom ograničenom broju najbliže diječje populacije u familiji + sitnice za par frendova), a s klopom i kolačima nismo ni prijašnjih godina pretjerivali. Ništa novog...

A zapravo me na sve to skupa ponukala loša situacija na tekućem i volja da se riješim onih "sitnih" kredita tipa revolving kartica koje su "same od sebe" narasle na neke nezgodne cifre!!!!

cerek


Post je objavljen 28.11.2008. u 15:07 sati.