Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stifmeister

Marketing

Na brzinu ili polako?

Faktor vremena može imati presudan utjecaj na tvoj ljubavni pohod. Nema sumnje, što imaš više vremena to su veći izgledi da ćeš uspjeti impresionirati curu, osim naravno ako nisi iritantan i dosadan, no u tom slučaju ti i tako nema spasa, osim ako nisi užasno zgodan.

Nažalost, najčešće nemamo dovoljno vremena da bismo pokazali željenoj curi svoje prave kvalitete, jer smo svi mi dio jedne brze i površne kulture, u kojoj moraš ostaviti fenomenalan dojam odmah na početku ili nećeš dobiti novu priliku. Ljudi su naučili nabrzinu donositi odluke o tome tko vrijedi, a tko ne, i to je problem. Vjerojatno su zbog toga ljubavne igrice toliko bitne, jer one zapravo zamijenjuju prave razumne kriterije pri izboru partnera, za koje je potrebno vremena kojeg čini se dandanas nemamo.

Djelujući svojim riječima i dodirima odmah drito na emocije i hormone pripadnica ljepšeg spola, preskačemo normalno upoznavanje i pokušavamo doći do brzog poljupca ili emocionalne konekcije, što nam onda ipak u budućnosti daje ponešto vremena da onoj koja nam se sviđa pokažemo tko smo zapravo.

Nema sumnje, baš zbog nedostatka vremena samouvjereni, odlučni i drski postižu najviše u ljubavnom životu, a ne oni koji su hvalevrijedni ljudi. Brzina je postala ključ svega, a posebno zavođenja.

S obzirom na vrijeme koje imamo na raspolaganju, zavođenje dijelimo u tri skupine:

1. nekad imaš maksimalno pet minuta da joj priđeš, pokušaš se što impresivnije predstaviti, ostaviti što bolji dojam i onda tražiti broj mobitela s namjerom dogovaranja zajedničkog izlaska. To se obično događa kad ugledaš privlačnu curu na benzinskoj pumpi, u tramvaju, na Trgu ili možda kako se sprema otići iz diska. Tada stvarno nema vremena čak ni za ljubavne igrice, a ni za neverbalnu komunikaciju. Ostaje ti samo hrabro uletiti, pokušati ostaviti dojam muškarca koji nije manijak i nadati se da će to biti dovoljno da dobiješ broj mobitela. Većina muškaraca nikad ne ulijeće u takvim situacijama jer smatra da je takva misija osuđena na propast. No, ja poznajem neke koji su baš na taj način započinjali svoje veze i avanture. U svakom slučaju, tvoj fizički izgled ima veliku važnost u ovakvim situacijama. Ako izgledaš 'ko klošar, nemaš nikakve šanse.

2. tu su i standardne zavodničke situacije, koje ti nude priliku da u razdoblju od 20 minuta do nekoliko sati prezentiraš sebe u najboljem svijetlu, probudiš njezinu strast i emocije te zatim tražiš broj mobitela ili ju pokušaš poljubiti. To ti mora biti dovoljno vremena, jer ju vjerojatno nećeš više nikad vidjeti. U današnje vrijeme većina romansi i avantura započinje takvim susretom: u disku, na koncertu ili na nekoj trećoj zajedničkoj aktivnosti. Stručnjaci smatraju da je već 20 minuta sasvim dovoljno da ostaviš pravi dojam, o kojem apsolutno sve ovisi u modernim muško-ženskim odnosima. Neverbalna komunikacija, povremeni suptilni dodiri, zanimljiv izbor tema za komunikaciju, odlučnost – o tome ovisi ishod tvoje misije.

3. ponekad imaš prilike duže vremena zavoditi curu: ako se radi o poznanici, kolegici ili možda o konobarici u omiljenom kafiću. To nudi komociju i takve situacije svi vole, jer se ne moraš žuriti i možeš pokazati sve svoje kvalitete. Međutim, mnogi su upali u zamku pa pretjeraju s otezanjem i cura se razočara ili nađe drugoga. Treba dobiti mobitel što prije i ići po poljubac na prvom ili drugom spoju. Nažalost, dandanas nema milosti za neodlučne komplikatore.

Osim faktora vremena, važno je i pitanje treba li odmah istu večer ići po poljubac. Mišljenja stručnjaka se razlikuju, ali svi se slažu da definitivno treba pokušati poljubiti curu ako ti pokazuje da to želi, bez obzira što se praktički ne poznate.

Nema tu jedinstvene pobjedničke formule: svaka djevojka ima različite želje, fantazije i snove, no svakako je bolje nešto pokušati, nego biti pasivan. S druge strane, strašno je napaljujuće ići polako. Ja osobno volim skupiti broj mobitela i smireno graditi zavođenje, jer baš to je uzbudljivo, a ''drpanje'' u mračnom kutu disko kluba za mene dolazi u obzir isključivo u posebnim prigodama. Samo se nikako ne smije pretjerati s odugovlačenjem. To cure mrze. U svakom slučaju, treba biti fleksibilan: nekad spreman na brzi poljubac, a nekad na strpljivo građenje odnosa.


Post je objavljen 28.11.2008. u 09:13 sati.