Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Ispravak netočnog navoda u članku u dnevnim novinama 24sata


Poštovani blogeri, blogerice, dragi prijatelji, poznanici i znanci, drage naše obitelji.

Jučer je izašao jedan članak u 24sata pod naslovom: „Luka Vidović bolesnoj Anji donirao 15 tisuća kuna“ u kojem su se potkrale neke pogreške, odnosno krivo su se „intepetirale“ neke riječi. Da bi Vam što zornije predočili o čemu se radi prenosimo Vam članak u cijelosti:


Prošle sam godine bio u raznim dječjim bolnicama i vidio koliko je teško roditeljima bolesne djece. Poželio sam nekome pomoći, počeo je priču Luka Vidović (29).
Odabrao je petogodišnju djevojčicu Anju Kostanjevečki koja boluje od cerebralne paralize i teške epilepsije. Darovao joj je 15.000 kuna koje je zaradio plešući.
- Anjini roditelji Jasmina i Tomislav Kostanjevečki žive samo od jedne mirovine, a za Anjino liječenje na mjesec je potrebno oko 6000 kn. Smatram da bi svaki čovjek morao pomoći ljudima u nevolji - priča iluzionist.
- Djevojčica nema kontrolu glave niti trupa. Roditelji ju često automobilom voze na terapije pa joj je invalidska sjedalica za auto prijeko potrebna. Osim toga, uskoro ide u Sloveniju na operaciju tetiva - priča Luka.
Obitelj Kostanjevečki ugodno se iznenadila. - Luka je mlad čovjek s velikim srcem. Za vrijeme koje je proveo s Anjom na njemu se vidjelo da je istinski ganut. Činilo se da nam pomaže zato što to uistinu želi. Mnoge hrvatske zvijezde mogu se ugledati na njega - rekao nam je Anjin tata Tomislav zahvaljujući se Luki, ali i čitateljima 24sata, koji su na Anjin račun uplatili novac.
Luka je nedavno izdao igru “Lukina čarobna kutija”, koja djecu uči trikovima i razvija im motoriku. Jedan je od boljih igrača Texas holdem pokera u Hrvatskoj sa svojim društvom i dalje će sakupljati novac za Anju.
- Svatko će dati koliko može. Prosinac je mjesec darivanja - šali se Luka i zaključuje: “Dobro se dobrim vraća”.


Masnim slovima označene su pogreške.

Kao prvo ne živimo od jedne mirovine već majka Jasmina prima porodiljinu naknadu od 2.000,00 kuna (do Anjine sedme godine), Anja prima invalidninu od 1.000,00 kuna a tata Tomislav zaposlen je u MUP-u a trenutno je na bolovanju i prima plaću za bolovanje.
Drugo. Anja ne odlazi na operaciju tetiva u Sloveniju, jer je Anja operaciju tetiva obavila lani u Lovranu, te je bila lani na rehabilitaciji u Sloveniji zahvaljujući pomoći blogera koji su skupili novac. Anja iduće godine odlazi na operaciju kukova a tek poslije odlazi na rehabilitaciju.
Treće. Anja i naša obitelj doista smo u više navrata bili u 24sata no ova akcija je išla preko ZG NEWS-a.

O svemu ovome obaviješten je i gospodin Luka Vidović kao i novine 24sata od kojih očekujemo da će pogrešku ispraviti i objaviti.

Iako to nisu naše riječi, svima gore navedenima naša obitelj Kostanjevečki se duboko ispričava što je došlo do pogreške.

Velika Vam hvala na razumijevanju
.





Post je objavljen 28.11.2008. u 08:00 sati.