Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/odlagaliste

Marketing

Podzemlje i kuhana jaja

Postoji podzemna i nadzemna željeznica, postoje pothodnici i nathodnici. Neke životinje žive iznad a neke ispod zemlje. Krumpir iskapamo, jabuke beremo. Struju možemo voditi podzemno te nadzemno, ali koju kitu kinez postavi ove cijevi pred kucom mi? Samo su izronile jednog jutra. Idu podzemno ispred kolnih ulaza. Mudar kinez, iako se ne bi cudila da su ih prvo postavili nadzemno, onda zakljucili da ipak auto treba gdjegod ući u dvorište, pa onda tek ukopali.


Image Hosted by ImageShack.us


Eto, to je moja ulica u snenom ranojutarnjem raspoloženju. Začuđujuće prazna. Zove se Fuxing zhong lu. Za mudrice koji su instalirali podršku za istočnoazijske znakove
t-ď. Čita se fu-šing-č/džong-lu. Lu znači ulica, ali ne u svakom gradu. Recimo u Beijingu je češće jie (đie). Zhong - znaci srednja, što znači da postoji i istocna i zapadna, sve skupa bit će 10ak km. Ako mi hocete poslati štogod za božić...
1315 fuxing zhong lu, lane 1, apartment 408 200031 shanghai, china
Nitko nema imena na vratima, samo brojevi. 408 znači da sam na trećem katu.
Nikad nisam ništa dobila osim računa.

A računi se mogu plaćati u dućanu. Moj kvart vrvi obrtima 0-24 (Lawson, Alldays...), bila sam sva usplahirena tom ponudom, ali tamo nema nista jestivo za ćalabrcnit osim instant nudli (očaj, samo u teškoj krizi) i jeftinog sušija (nije loše). Ima papaka i krilaca dakako, ali to ne konzumiram. Pored kase ima nesto kuvane hrane u nekakvom kazanu. Riblje okruglice, slatke hrenovke, jaja. Imaju i mikrovalku, pa ako kupite nesto za tu vrstu pecice, teta ce vam rado podgrijat. Da jadan kinez ne bi preskocio topli obrok. Napominjem da ti ducani izgledaju fino, cisto i genericki. Ako pri povratku doma pripiti zadjete u koji po sok ili vodu, nikad se necete sjetiti u kojem ste bili. Svi su isti.

Jedno kuhano jaje, pivo i struju bih platila. Otvorite mi bocu, molim vas. xie xie

Jos nesto o hranidbi kineza. Ima jedna teta, zapravo organizacija teta kod mog ureda koje se u ruckovnoj pauzi lociraju u jednom dvoristu u Xiangyang lu, rasklope stolić, postave 20ak tećica i prodaju gablec. Super hrana, 7.5 yuana. Oko 1330 se pokupe. Ne zelim ni znati gdje to kuhaju, a ni kako. Ma ni sto.

Imam novu cimu. Zapravo onaj djecak s kojim sam prije zivila i nije bas bio cimer jer je samo placao stanarinu, a zivio kod cure. Kinesknje dakako. Sada je posljednji put produzio vizu, pa je ta zadnja 3 mjeseca odlucio zaista zivit s njom. Bio je idealan sustanar. Par puta smo se sreli u stanu i onda bi objasnio da je samo dosao po nesto i da ce brzo otići. Nakon tog kvalitetnog pripadnika slavenskog naroda, dodje djeva iz us and a koja zaista zivi tu. Malo je bilo cudno na pocetku, ali je ok. Ima tako jedinstveno ime da ce se sigurno moći doguglati do mog bloga ako ga napišem, pa neću. Na zahtjev šaljem na mail. Priča kineski, pa sam napokon doznala što mi susjeda hoće reći. Priča i farsi, al to joj i nije baš korisno ovdje.
I čita ove znakove, ma super je.

Bio Charles Jencks u Shanghaju, odrzao predavanje na Tongji sveucilistu. Nista niste propustili.

Čula sam da je sanader rekao da nece kriza u nas. Nije ni ovde frka kaže kinez.
Ponosim se svojom hrvatskom domovinom i privremenim boravištem u kini.


Post je objavljen 27.11.2008. u 15:56 sati.