Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Zagreb: parkovi se i dalje uništavaju

Zelena lista: Priopćenje za javnost o devastiranju parka u Savskoj

Stranka Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke ovim putem želi Vas obavjestiti da se od 24. 11 devastira zaštićeni park (Z-1) u Savskoj ulici između Vukovarske ulice i Koturaške.

Prema dojavi građana strojevi su još u ponedjeljak ušli šest metara u zelenu površinu sa namjerom da izgrade parkiralište.

Radove izvodi tvrtka Tigra, vjerojatno za ZG holding, pošto je jedini vidljivi znak na mjestu radova plastična traka Zrinjevca. Da table s natpisom o radovima sa navedenom lokacijskom i građevinskom dozvolom nema, ne treba ni spominjati.

Pokušavajući zaustaviti navedene radove pozvana je policija i građevinska inspekcija.

Policija je obišla gradilište 25.11. oko 13 h i nakon kraćeg prekida radova (cca.15 min) otišli su uz izjavu da oni tu ne mogu ništa učiniti.

Ispred građevinske inspekcije (Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja) pojavila se sat kasnije gospođa čije ime nismo doznali.N akon kraćeg razgovora s radnicima pojavio se „voditelj" gradilišta bez ijednog dokumenta. U prisluškivanju razgovora doznali smo da se dokumentacija riešava a oni su, eto, krenuli sa radovima malo ranije.Š lag na tortu je odlazak inspektorice i dotičnog gospodina u zgradu MUP-a koji je navodno naručitelj radova.

Za nekih dvadesetak minuta izašli su van i jedino što smo doznali jest izjava inspektorice da postoji sva potrebna dokumentacija. Na pitanje kako netko može izdati bilo kakvu dozvolu na prostoru Z-1 odgovor je bio : „Pitajte Zagreb".

Važno je napomenuti da je navedena površina po GUP-u (postojećem i prijedlogu novog) Z-1 a nosi i oznaku PA, zaštićene parkovne arhitekture koju nitko ne bi smio dirati.

Isto tako zgroženi smo činjenicom da za vrijeme inspekcijskog nadzora nitko nije imao ni jedan dokument u ruci. Da li postoji zapisnik građevinske inspekcije (pošto ni inspektorica nije napravila zapisnik na licu mjesta (policajci su barem imali blok) nismo mogli doznati. Građani koji su jučer pokušavali doznati kakav je nalaz inspekcijskog nadzora u Vinogradskoj, gdje se nalazi dotični inspektorat, obavješteni su da se stranke primaju samo 1. i 3. ponedjeljka u mjesecu te tada mogu doći sa upitima.

Pozivamo Vas da tragom gore navedenog kroz Vaš medij izvjestite javnost o ovoj devastaciji te svojim novinarskim autoritetom pokušate doznati zašto se doista to događa

Za Zelenu listu:
Vlasta Toth, supredsjednica

Post je objavljen 27.11.2008. u 12:26 sati.