Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cryingplanet

Marketing

"Britanski Fox Mulder" strahuje da vanzemaljci ugrožavaju sigurnost u zračnom prometu



PILOTI policijskog helikoptera tvrde da su u redovnoj kontroli nad Birminghamom imali blizak susret s NLO-om. Kontrola leta nije u zraku zabilježila nikakav strani objekt, ali pilot tvrdi da se helikopteru na nešto manje od sto metara približila mala letjelica koja je emitirala zeleno svjetlo i počela kružiti oko njih prije nego je odletjela.

Pilot je odmah kontaktirao kontrolu zračnog prometa, koja ništa nije uočila na svom radaru pa su cijeli događaj ignorirali. Sve se to zbila 2. svibnja ove godine, oko 21 sat, a detalji susreta objavljeni su u dokumentu koji su sastavili stručnjaci iz "Airprox Boarda", koji su o svemu obavijestili vojsku i policiju. U njihovom se izvještaju namjere letjelice spominju kao potencijalno zlonamjerne.

"Letjelica je gotovo srušila helikopter. Ovaj incident bi hitno trebalo istražiti Ministarstvo obrane jer zaključak nije zadovoljavajuć. Letjelica je helikopteru prišla velikom brzinom, zbog čega je postojala opasnost od sudara. To je izuzetno zanimljiv slučaj, posebno što su svjedoci vrlo pouzdani. To su ljudi na koje se možete osloniti, koji imaju iskustvo u noćnom letenju. Bez obzira vjerovali u NLO-e ili ne, ovaj događaj potiče važna pitanja za zračnu sigurnost i trebalo bi ga se shvatiti ozbiljno", odlučan je Nick Pope, nekadašnji zaposlenik Ministarstva obrane, u javnosti poznat i kao "britanski Fox Mulder".

index.hr



Post je objavljen 26.11.2008. u 21:23 sati.