Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

QE2

Cijene nekretnina padaju, dionice padaju, kamate za kredite rastu (ako se uopce moze dobiti kredit), otpustaju se radnici... Svijet ulazi u jos jednu recesiju. I Dubai pati, ali nece to priznati. Dok sam po ne znam koji put ponovila jednom od svojih pacijenata da se za virozu ne daju antibiotici, u Dubaiju se odrzavalo jos jedno slavlje. Danas je luksuzni brod Queen Elizabeth 2 doplovio do Dubaija, svog novog doma. Nakheel, firma koja radi poznate dubajske palme je otkupio QE2 od Cunarda, i planira od njega napraviti luksuzni hotel sa 7 zvjezdica.



Parada je pocela oko 3 poslije podne po ovdasnjem vremenu kada je flota lokalnih brodova i jahti docekala QE2 kod Jebel Ali Port , te je dopratila do Port Rashid u centru Dubaija, gdje je izvrsena primopredaja i placanje. Na putu od Jebel Alia do Port Rashida plovili su oko The World otoka predvodjeni fregatom kraljevske mornarice. Uz zvuke gajdi (brod je sagradjen u Clydebanku, Skotska) i nadlijetanje A380 Emirates Airlinesa, razdragano mnostvo je mahalo emiratskim i britanskim zastavicama. I za kraj, naravno, vatromet. Ni priblizno velik kao prosli tjedan kada je otvoren Atlantis, ali ipak vatromet.



QE2 ce biti renovirana kroz sljedece 2-3 godine (vjerojatno ce trajati duze, ali ovdje se vole hvaliti kratkim vremenskom rokovima), a nakon toga ce biti usidrena na istocnom dijelu trupa Palm Jumeirah. Bit ce povezana luksuznim mostom, a kao plutajuci hotel imat ce 300 soba sa 7*, 130 stanova (koji ce biti na prodaju, cijena prava sitnica nut), 5 restorana, 10 javnih paluba, 5000 kvadratnih metara wellness centra i moci ce primiti 1500 gostiju.



Posto se sluzbeni fotograf smrzava u Berlinu, slike su posudjene s www.gulfnews.com



Post je objavljen 26.11.2008. u 17:28 sati.