Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/limun10

Marketing

Zagrebu pobjeda i drugo mjesto, ovacije Džombi, zvižduci Červaru

Image Hosted by ImageShack.us


Prije susreta Zagreb je pomišljao na pobjedu sa 13 golova prednosti koja bi mu donijela prvo mjesto. Ali bez Balića i Duvnjaka Zagreb može biti sretan zbog ikakve pobjede
Prije posljednjeg susreta skupine protiv Szegeda Zagreb je pomišljao i na pobjedu sa 13 golova prednosti koja bi mu donijela prvo mjesto. Ali bez Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka te načina na koji je pristupio utakmici Zagreb može biti sretan zbog ikakve pobjede. Igrali su Červarovi dečki s 40-ak posto snage i prava je šteta što nisu uspjeli pronaći motivaciju jer bi onda i rezultat bio izraženiji. Ovako će kao drugi iz skupine čekati ždrijeb u utorak u Beču.

Vjerojatno je bilo mnogo teže gledati Zagrebove rukometaše u prvom poluvremenu nego njima igrati. Kako je to loše izgledalo! Mirza Džomba dobio je snažan pljesak na početku utakmice, nakon javnog vapaja za minužatom Lino Červar gurnuo ga je u prvu sedmorku, a domaći su igrači počeli s nekoliko izgubljenih lopti i igrom u kojoj nije bilo previše strasti, vidljive želje ili kreativnosti. Koliko je to bilo loše, govori i podatak od čak 11 mađarskih kontri u prvih 30 minuta.

Da nije bilo raspoloženog Gorazda Škofa na vratima i da je s druge strane bila ozbiljnija momčad od Szegeda, Zagreb bi se našao u velikom minusu. Ovako je na trenutke čak i vodio, Lazarov do odmora postigao četiri gola, ali bilo je pravo tek na trenutke. Malo jedni, malo drugi, serija jednih, pa serija drugih. CO Zagreb poveo je 5:2, pa Mađari okrenuli na 6:7, pa opet Zagreb na 11:10. Kod gostiju, kao i u prvoj utakmici, najraspoloženiji je bio Rumunj Ghionea, koji je do stanke šest puta matirao Slovenca na Zagrebovim vratima.

Uz jako mnogo rukometa “reda radi”, na odmor se otišlo sa 14:14. Ni nastavak nije donio ništa posebno. Mogli smo čekati da Zagreb počne nešto igrati, ali kako su dečki jučer bili raspoloženi mogli smo čekati i mjesec dana. No, unatoč brojnim izgubljenim loptama domaćin je izgradio +3, imao i napad za +4, ali znate već ono - jedan od onih dana. Onih plus tri (21:18) iz 45. minute gosti su uglavnom preko Krivokapića vratili već četiri minute potom.

U napadu nije bilo posebne imaginacije i organiziranosti, Josip Valčić nije uspio dostojno popuniti rupu nastalu izostancima Duvnjaka i Balića, ipak prvih Červarovih razigravača. Posljednjih deset minuta malo je na srednjom igrao i Denis Špoljarić, a u tim trenucima osim sjajnog Škofa, Kiro Lazarov postigao je dva gola za novih plus tri (25:22) pet minuta prije kraja. A u sljedećem napadu Vukić je iskoristio izgubljenu loptu Mađara i donio prvi put na utakmici +4.


CO ZAGREB - PICK SZEGED 29-25
Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja. Suci: Hascik i Otapka (oba iz Slovačke).
CO ZAGREB: Škof 16+1, Somić, Šego; Džomba 6 (2), Horvat, Štrlek 2, Vukić 3, T. Valčić 2, Špoljarić, Lazarov 9 (4), J. Valčić 2, Vori 4, Backovič 1, Koloper. TRENER: Lino Červar.
PICK SZEGED: Farkas, Marjanac 9+0, Ghionea 10, Krivokapić 3, Herbert 1, Petrea 2, Osmajić 2, Vadkerti 2, Katzirz 4, Simon, Žvižej 1, Gyuris, Vancis. TRENER: Vladan Matić.
SEDMERCI: CO Zagreb 5 (5), Pick Szeged 2 (0).
ISKLJUČENJA: CO Zagreb 2 minute (Špoljarić), Pick Szeged 4 minute (Petrea i Osmajić).
IGRAČ UTAKMICE: Gorazd Škof





Džomba: Najteža utakmica u karijeri
Vrlo teška, meni jedna od najtežih utakmica u karijeri. Zato jer je bila čudna, odigrana u čudnim okolnostima i svemu onom što već znate, a što je prethodilo samom susretu. Uz sve to još je ovo bio i oproštaj od Ledene. No, na kraju možemo biti presretni jer smo prošli skupinu bez ijednog poraza, a to se ne sjećam kada je i je li ikad uopće Zagreb učinio. naravno, prezadovoljan sam i navijačima, skandiranjem. Emocije su još uvijek snažne u meni. No, ja sam čovjek za utakmice, najbolje se snalazim u njima, a ne u intervjuima, kazao je Mirza Džomba.

Post je objavljen 24.11.2008. u 13:15 sati.