Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Malo novih novosti iz "tabora" obitelji Kostanjevečki



Prije svega, ugodan Vam početak novoga radnoga tjedna.
Nadamo se da ste se preko vikenda dobro odmorili i da ste spremni za nove radne izazove.
Iza nas je još jedan nadasve uzbudljiv tjedan a ništa manje nije niti ovaj nadolazeći, no prvo malo da Vas obavijestimo o trenutnom anjinom zdravstvenom stanju.

Prošlo je eto dva tjedna otkako se Anja vratila iz bolnice. Stanje sa dišnim putovima je za sad stabilno, no kod Anje se nikad ne zna, sve se može preokrenuti u „pet“ minuta. Za sad uspijevamo doma sve rješavati i nadamo se da će tako što dulje potrajati.
Zbog povišenog nalaza „jetrenih proba“ malo smo smanjili epileptičku terapiju pa su stoga Anjini napadi malčice izraženiji ali su brojčano ostali isti.
Anjin radni tjedan je i dalje dosta aktivan no ona sve to dobro podnosi. Vrtić, CRZ Sloboština, Krapinske Toplice, rad sa defektologom, fizikalna terapija, privat vježbe, odlasci na raznorazne kontrole….. a od ovog tjedan uključena je u privat vježbu senzo-motorike.
No kao što smo već napomenuli za sad mala princeza sve odrađuje bez pol muke.
U zadnje vrijeme kako Anja ide starija i starija primijetili smo da se sve više i više mijenja.
Iako ne govori po njezinoj reakciji vidimo da dosta stvari „kuži“. Stalno želi biti u centru pažnje i želi da se sve „vrti“ oko nje. A što ćemo, nije bez razloga naša mala princeza.
No ipak ta činjenica da je puno bistrija, da izražava svoje emocije ljutnje i radosti u nama budi vjeru i nadu da sav ovaj silan trud koji smo uložili nije uzaludan i daje nam dodatni impuls da i dalje ustrajemo u našoj „borbi“.
Eto, nadamo se da će ovakvih dobrih vijesti biti sve više i više.

Protekli tjedan kao što smo u uvodu naglasili bio je dosta uzbudljiv.
Obilježavali smo tri obljetnice : Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa, Dan sječanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Međunarodni dan djeteta. Prve dvije obljetnice možemo gledati kroz prizmu tuge i sjećanja u nadi da se takve strahote više ne događaju, dok treću možemo gledati kroz prizmu prijateljstva, mira i razumijevanja među djecom.
U srijedu 19 studenog u sklopu humanitarne akcije ZG NEWS-a za našu malu princezu Anju, naš dom posjetio je i poznati Hrvatski iluzionist i sin poznatog glumca Ivice Vidovića, Luka Vidović. Naime, Luka Vidović odazvao se humanitarnoj akciji koju je pokrenuo ZG NEWS te je sam uplatio iznos od 15,000.00 kuna za auto invalidsku sjedalicu koja je ovih dana naručena i ako sve bude ok Anja bi sjedalicu trebala dobiti potkraj prosinca. Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo ZG NEWS-u, svim čitateljima news-a te Luki Vidoviću na sudjelovanju u ovoj akciji.
Uz ugodan razgovor sa Lukom i novinarima NEWSA, Luka Vidović pozvao nas je da 26 studenog (srijeda) budemo njegovi gosti u kazalištu Kerempuh na predstavi „Magic Act Show“. Naravno da smo poziv s oduševljenjem prihvatili i već isto popodne organizirali Anjinu polu sestričnu da je to veće pričuva, jer nažalost predstava počinje u 20h a to je doba kad se mala princeza polako već sprema na spavanje. Kao i sve dobro tako je i naš ugodan razgovor sa Lukom i novinarima ZG NEWS-a morao završiti.
Evo par slikica snimljenih sa Lukom Vidovićem :




Kraj tjedna točnije subotu i nedjelju Anja i mama Jasmina provele su u terapijskom – edukativnom kampu u odmaralištu „Grad mladih“ (bivši Pionirski grad u Zagrebu) u Granišini ( blizina zagrebačke Dubrave).
Kampovi se održavaju tijekom subote i nedjelje jedanput mjesečno, a uključeni su jedan roditelj i dijete do 15 godina starosti.Kamp vode rehabilitator, fizikalni i radni terapeuti, kroz edukaciju i demonstraciju aktivnosti koje roditelj može samostalno provesti s djetetom u svome domu.
Kampovi su besplatni i provode se sa Centrom za savjetovanje i edukaciju „Balans“ i Centrom za socijalnu skrb Zagreb a sve u sklopu akcije Grad Zagreb prijatelj djece.
Uz predivne dojmove o kampu, Anja i mama Jasmina stekle su nova iskustva a i nove prijatelje jedina je žal eto da se ovakvi kampovi ne održavaju i češće a ne samo jedanput mjesečno, no i ovo je veliki pomak i veliki iskorak za dobrobit roditelja i djece s poteškoćama u razvoju.

Protekli tjedan nekim „čudom“ završili smo na naslovnici bloga hr s temom „20 studeni Međunarodni dan djeteta“. O kriteriju uredništva bloga hr nećemo govoriti, već ćemo samo napomenuti da sad znamo da u biti ništa ne znamo o blogu hr. Sve će Vam biti jasno o čemu pričamo ako pročitate post blogera đusa.
Kad smo kod humanitarne teme preporučamo da pročitate post našeg blogera niskozemca koji govori o drugoj strani medalje humanitarnog rada. Svakako Vam preporučamo da se uključite i u humanitarnu akciju „Vratimo Hrvatskoj osmijeh – dosta je nasilja“ koje vode naše dvije blogerice te ako ste ikako u mogućnosti (prema vlastitim mogućnostima) pomognete malom Davidu Kruševaru iz Buzeta koji mora na operaciju jetara u Padovu. Za ukupne troškove operacije roditeljima malog Davida potrebno je 95.000,00 eura. Broj žiro računa za pomoć Davidu : OTP banka broj žiro računa 2407000-3205179242 s naznakom za Davida Kruševara.
Više informacija možete potražiti na www.24sata.hr.

Novi radni tjedan kao što smo već napomenuli itekako je uzbudljiv, dinamičan i zanimljiv.
Pri kraju organizacije je i nova humanitarna akcija u organizaciji naše Udruge no više o tome kao i o svemu ostalome moći će te čitati u našim narednim postovima.

Za kraj današnjeg posta želimo podariti jedan citat Majke Tereze blogerima i anonimcima (sesvečanka, zloba, slavonka, sam što nije, jura, đus, jedna mama, stelina mama, desert rose, piping drawings, borivoj, što nam nosi sutra i niskozemac) kojima nije bilo teško izdvojiti pet minuta i svojim komentarima podrške obilježiti „20 studeni međunarodni dan djeteta“

„Ne možemo činiti velike stvari,
Ali možemo činiti mnogo malih stvari –
sa velikom ljubavi“.


HVALA VAM u ime obitelji Kostanjevečki.







Post je objavljen 24.11.2008. u 08:00 sati.