Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mnkpotpican98

Marketing

Malonogometna bajka začinjena preokretom


U utakmici koja je prikazala svu raskoš futsala, MNK Potpićan 98 je svladao MNK Brodosplit s 2:1. Bila je to uistinu posebna utakmica, uzimajući u obzir atmosferu, igrače koji su vrh hrvatskog futsala pa i suce koji su svoj posao ipak mogli malo bolje obaviti.

S jedne strane Jukić, Bogdanović, Bajrušević, Tomičić i Despotović, s druge Funčić, dva Drndića, Lalić i Radusin a na tribinama oko 1000 ljudi. Ma bolje ne može.
Utakmica je počela u opreznom tonu, znajući da obje momčadi kažnjavaju svaku grešku. Prvu priliku bilježimo kada Patrik Drndić rola svog čuvara i puca ljevicom, no lopta je prošla pokraj desne stative Jukićevog gola. Nakon toga malo smirivanje, a jedino udarcima prijete Bogdanović te Radusin no jedan i drugi bili su neprecizni. U 11.minuti Funčić brani tri zicera gostiju, i to kakva. Prvi zicer imao je Banić no Funčić refleksno laktom brani udarac te zarađuje prolom pljeska u dvorani. Sljedeći bio je onaj Bogdanovića kada iskosa desnom nogom puca vrlo neugodno no to Funčić to proslijeđuje izvan igre, na tribine.
Treću šansu imao je ponovno Bogdanović, izašao je sam na, pokazat će se tijekom utakmice, najboljeg vratara Hrvatske, no, Funčić je ponovno izašao kao pobjednik. Ne treba ni spominjati da je tada sa tribina počelo "Funjo, majstore". A onda šok. Duje Bajrušević pokazao je nevjerojatnu vještinu kada je u letu petom "zakačio" jednu loptu i smjestio u malu mrežicu na sveopće iznenađenje. Brodosplit (zasluženo) vodi 0:1 od 15. minute.
No, u 19. minuti delirij u dvorani. Keven Drndić je "kapetanski" uzeo loptu, zaobišao Lauru te pogodio donji lijevi kut Jukićevog gola za toliko željenih 1:1 prije odmora. U posljednjoj minuti Funčić brani Bajruševiću sjajan udarac, a Jukić je ukrotio udarac Novoselcu.
Novo poluvrijeme donijelo je nove prijetnje Funčiću koji iz svih izlazi kao pobjednik te na semaforu ostaje 1:1. U četvrtoj minuti nastavka priprijetio je Novoselac, a njegov udarac vara nesigurnog Jukića i prolazi kroz ruke, no srećom po Splićane, lopta odlazi pokraj gola. Dvadeset i osma minuta donosi dvije lijepe obrane Jukića Radusinu i K.Drndiću kao i bravuroznu intervenciju Funčića na udarac Tomičića.
Sljedećih 10 minuta nitko ne želi preuzeti rizik te krenuti u napad pa se većinom igra bez pravih šansi.
A u posljednoj sekundi, četrdesetak sekundi prije kraja jednu ubačenu loptu sa strane Dalibor Radusin šalje loptu u praznu mrežu pošto je lopta prošla istrčalog Jukića. U dvorani veselje kakvo se jedino moglo vidjet samo još protiv Novog Marofa kada se ulazilo u prvu ligu. Radusin je donio preokret no mora se reći da je domaće pomilovala sreća kada je udarac Bogdanovića završio u stativi no, kada je Lalić loptu poslao daleko u polje gostiju, bilo je sve gotovo.

Image Hosted by ImageShack.us
Stoje: Z.Peruško, V.Erik, Radusin, Bojkić, Martedić, K.Drndić, Funčić, D.Zanić, Tomljanović
Čuče: Strukan, Novoselac, Lalić, Didović, Hoxha, P.Drndić

Image Hosted by ImageShack.us
Najbolji pojedinac susreta

Image Hosted by ImageShack.us
Patrik Drndić i Dean Banić




Post je objavljen 22.11.2008. u 09:54 sati.