Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobika

Marketing

Da se ne zaboravi...

18. studenog obilježena je još jedna tužna obljetnica pada Vukovara. Grada Heroja.

A kao i unazad nekoliko zadnjih godina, Čačinački Alkosi su i ove godine organizirano odali počast Gradu Heroju i svim njegovim žrtvama i hrabrim braniteljima.

U subotu (15.11.) ekipa je otišla u Vukovar. Išli su ranije da u miru obiđu sva željena mjesta,bez velike gužve.

Poklonili su se velikom čovjeku,hrabrom ratniku i zaštitnom znaku Vukovara,Borova i legendi Trpinjske ceste, naravno taj čovijek je Blago Zadro. A poklonili su se i ostalim hrabrim braniteljima koji su dali svoj život u obrani naše domovine. ove naše banana republike.



Sljedeća postaja je bila Vukovarska bolnica. Ja nažalost opet nisam mogao ići (posao), a kažu mi momci da bolnicu OBAVEZNO treba vidjeti i doživjeti. Kažu da od prolaska kroz bolnicu i njen rekonstruirani ratni dio prolaze trnci i suze same naviru. nisam bio,ali svakako ću otići.Nadam se nagodinu.

Taj ratni dio je posložen tako da dočara izgled i stanje u ono vrijeme,pretrpani hodnici,krevet na krevetu,ranjenici na sve strane.... a sve potanko opisano na zidovima iz dana u dan.





Da se malo odmaknemo od prošlosti,ova tabla im je upala u oko i koliko god smiješna i žalosna bila-istinita je:



Ovakav jedan je trebao Šešelju u Haagu ali za Hrvatski jezik pošto dotični nije znao "što to znači riječ TOČKA" i "Što to znači riječ HOTIMIČNO".

Vratimo se mi Vukovaru i sjećanju na njegov pad,da nekažem-prodaju.



U svom obilasku dečki su pronašli i lik i stvari našeg Čačinčanina koji je također pao u obrani Vukovara,čovjeka za kojeg se dugo nije znalo da li je i gdje i kako poginuo. Željko Major!



Počivao u miru. Kao i sve Vukovarske žrtve. Da se ne zaboravi.



Nakon što su na svakom mjestu zapalili poneku sviječu, na kraju su momci položili i vijenac te zaključili posjet Vukovaru.



Ostalo im je još da uslikaju jedan od simbola grada



te se uz pivo



i pogled na onaj isti simbol



rastanu s vukovarom do neke nove prigode.

Stoji grad!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A dana 18.11. smo se pridružili mještanima Čačinaca koji su nakon mise pošli u procesiji do centra sela gdje smo svi skupa zapalili svijeće u spomen žrtvama Vukovara.



A nakon tog smo otišli i na grob našeg Željka Majora,pomolili se i razišli kućama.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Etto, i to su Alkosi.

Nakon onih silnih idiotizama napisanih u komentarima a koji se odnose na nedjeljnu utakmicu muka mi je i uopće mi se muška djeca neprave. I sada molim sve da u ovom postu neostavljaju svoje idiotizme,neka imaju malo dostojanstva a o utakmici ću napisati pokoju riječ ovih dana iako na istoj nisam bio (posao). Stavit ću i par slika.

A sada ću vas zamoliti da napišete nešto lijepo,neku lijepu posvetu ili poruku Vukovaru. Hvala i bog vas blagoslovio,sve vas voli Bobika-friški tata!











Post je objavljen 21.11.2008. u 17:51 sati.