Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

MUŠKARCA OD 170 KG JEDVA UNIJELI U VOZILO HITNE POMOĆI

PULA

Trojica vatrogasaca i tehničar Hitne pomoći s prvog kata zgrade u Puli jedva su, svjedoče, do kola Hitne prenijeli muškarca teškog 170 kg

Pulski vatrogasci u petak su od svojih kolega iz Hitne medicinske pomoći dobili, u nas, neobičnu molbu – pomoć pri izvalačenje ozlijeđene muške osobe teške više od 150 kilograma, iz stana.Naime, muškarac je pao, ozlijedio kuk, a jača tjelesna građa bila je prevelik teret za doktoricu, medicinsku sestru i vozača. Stoga su tri vatrogasaca oko 9 i 40 sati stigli na Forum 5 i s prvog kata stana prenijeli muškarca do vozila Hitne pomoći, s doktorima išli do bolnice i opet prenijeli čovjeka do bolničkog kreveta.
Zajednička intervencija trajala je nešto više od pola sata.

Kako su nam ispričali vatrogasci heroji čovjek je u svom stanu još dan prije nezgodno pao između kauča i stolice i tako je u poluležećem položaju stajao do jutra.
- Svima je bilo žao kad su shvatili kako se čovjek mučio satima, rekao je jedan od vatrogasaca na mjestu događaja Valter Bilić.Dodaje da im je ozlijeđen u trenutku kad su stigli sav iscrpljen rekao da ga boli ruka i kuk.

– Lagano smo pomakli elemente i pojasom za privez pacijenata kojeg koristi Hitna, zajedničkim smo ga snagama podigli i stavili na kolica – veli Bilić kojemu su u akciji, osim djelatnika Hitne, pomagali kolege Dalis Pliško i Ivan Milovan. No sve je to bio lakši dio posla jer su tek slijedile “s” uske stepenice.
– Stepenice je definitivno bilo najteže proć jer su jako nepregledne i uske. S njima smo imali pravu borbu jer moraš pazit gdje i kako staneš – ispričao je Bilić. Što bi tek bilo da se nezgoda dogodila na višem katu, pitamo se.

To nije prvi slučaj da vatrogasci interveniraju u takvim slučajevima. Prije tjedan dana, prisjetio se Bilić, imali su sličan slučaj kada su iz Doma za stare i nemoćne “Alfredo Štiglić” također pomogli Hitnoj da na kolica stave jednu stariju gospođu težine oko 120 kilograma.Ali ne zove se vatrogasce samo kod “težih” slučajeva. Ne tako davno čak i zmiju iz osobnog automobila morali izvlačiti. Strahu tada nije bilo mjesta. Slobodna Dalmacija


Post je objavljen 21.11.2008. u 15:01 sati.