Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATRA U SVLAČIONICI

BEOGRAD

U požaru koji je u oko 16 sati izbio u svlačionici sportske dvorane Zavoda za odgoj djece i omladine "Beograd" u Bulevaru oslobođenja 219 nitko, srećom, nije ozljeđen. Izgorjele su tri strunjače i jedan madrac, a djeca štićenici Zavoda su odmah evakuirana. Vatrogasci su brzo ukrotili plamen, koji se nije proširio na stambeni i radni dječji prostor.Prema riječima Dragana Rolovića, direktora Zavoda, dežurni odgajatelji primjetili su dim i odmah izveli djecu u dvorište zgrade. Sportska dvorana se, inače, već dugo ne koristi, jer se čeka njeno renoviranje.

- Strunjače oslobađaju mnogo plinova kad gore i glavno stepenište se ubrzo napunilo dimom- rekao je direktor. - Zato su učenici osnovne i srednje škole "Vožd", koja prostorno pripada Zavodu, evakuirani požarnim stepeništem. Većina od 48 naših štićenika su u vrijeme kada je požar izbio bila napolju i niti u jednom trenutku nije im prijetila opasnost. Vatrogasci su brzo došli sa tri vozila i požar je ugašen za 15 minuta.
Najveća šteta nastala je od vode upotrebljene za gašenje, koja je podigla parket. Pretpostavlja se da su vatru izazvale neispravne instalacije, mada nije isključeno ni da je plamen buknuo od bačenog opuška cigarete. U ovoj zgradi je prije petnaestak godina izbio veliki požar, poslje kojeg su sve instalacije zamjenjene. Novosti


Post je objavljen 20.11.2008. u 17:51 sati.