Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Jos jedno svjedocanstvo onih dana...I ovih...Ruza hrvatska...

Prijatelj mi je upravo poslao i ove zanimljive linkove iz vremena domovinskog rata, i danasnje situacije...

Cini mi se vrijedno objaviti:

Ratni film o hrabroj baki Rosi

Vise informacija o Ruzi hrvatskoj : )

Roza Miletić, rođena 1934. godine, herojina Domovinskog rata poznata je po akciji spektakularnog zarobljavanja neprijateljskog tenka u okolici Tounja krajem '91. godine u kojoj je bila ranjena. Svojim herojskim duhom je bodrila i pomagala braniteljima svih godina rata. Sudjelovala je i kao logistika u spektakularnoj operaciji Oluja. Njena kuća bila je dom mnogim braniteljima, svu svoju imovinu stavila je na raspolaganje hrvatskoj vojsci. Odlikovana je spomenicom Domovinskog rata 1995. godine, zbog ratnih zasluga dobila je čin natporučnika.
Trinaest godina poslije herojina domovinskog rata i simbol otpora tounjskog kraja živi od 400 kuna socijalne pomoći, nema riješen status hrvatskog branitelja odnosno nije registrirana u registru branitelja, nema braniteljsku mirovinu. Njen dom koji je bio na prvoj crti bojišnice i na korištenju vojsci svih godina rata, danas nije obnovljen niti po statusu ratom razorenog područja niti kao objekat koje je koristilo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.
Upućujem javni apel svim udrugama proisteklima iz Domovinskog rata s područja Ogulina, Karlovca, Slunja da pomognu teti Rozi u rješavanju statusa hrvatskog branitelja kao i pomoć oko obnove oko njenog trošnog doma. Istovremeno upućujem molbu ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, ministarstvu obrane republike Hrvatske i ministarstvu razvitka i obnove da izađu u susret te ubrzaju rješavanje svih nagomilanih problema.
Molim sve građane i tvrtke koji su u mogućnosti da novčano pomognu teti Rozi na sljedeći broj računa:

za uplate iz Hrvatske
Roza Miletić
Privredna banka Zagreb 2340009-3211802274

za uplate iz nozemstva
iban HR20 2340 0093 2118 0227 4
SWIFT Privredna banka Zagreb d.d.: PBZGHR2X

Post je objavljen 20.11.2008. u 15:24 sati.