Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Mir i dobro

Ah, stiže nam Božić i Godina Nova. Ne, nisam bio u Konzumu, Getrou, Kerumu i sl. gdje već za rana počnu bombardirati lakim notama (lakim moj qrac ....) sa Božićnim ugođajem. Ne, nisu još počeli u svaki izlog postavljati Božićno drvce (or should i say Božićnu plastiku). Ne, nego su klinci danas počeli ... bacat petarde. Nekako mi se čini da svake godine krenu ranije i ranije, valjda da barem za koji dan preteknu propagandnu akciju MUP-a, koja već nekoliko godina ima isto ime kao i ovaj post.

Lako mi je razumjeti djecu ... djeca će napravit ono što su naumila, a ako je ono što su naumili zabranjeno, e onda im je još i slađe. Naravno, ne mogu očekivati ni da će štrumfovi (a.k.a. murija) trčati za mulcima od desetak (pa i manje) godina i objašnjavat im da se petarde smiju koristiti tek nakon 28. 12. (ili 27. nisam sto posto siguran).

Čak ne možemo svaliti svu krivicu na roditelje, iako ima i onih koji već sada svojoj djeci kupuju petarde. Jer ako majka svome sinu da "za marendu" a on kupi pirotehniku ... e jebiga.

Mislim da je zakon malo nedorečen po ovom pitanju. Naime stavili su samo vremenski okvir u kojem se pirotehnička sredstva smiju koristiti, umjesto da postave vremenski okvir u kojem bi se ta sredstva smjela prodavati.
Pobogu, do datuma kada će biti dozvoljena upotreba petardi ima još četrdeset dana. A eto već se petarde mogu nabaviti. Ja mislim da je od 20. prosinca sasvim dovoljno vremena da se kupe petarde koje ćete smjeti koristiti za tjedan dana od tad... Samo je dodatni bonus što je već do tada škola gotova, možda nas ne bi i ove godine sa naslovnih strana zaskočile slike djece koja su ostala bez prstiju ili sa teškim opekotinama, oštećenjima vida, sluha i sl.

Za kraj, ako se slučajno dogodi da na ovaj blog zaluta slučajno netko tko ima djecu te generacije, neka prošeta ovih dana sa svojim djetetom putem kojim ono obično ide u školu, i neka izbroji na koliko mjesta dijete može kupiti petarde, i neka se zamisli sada, bolje nego kasnije...

Eto toliko, samo da vam mjesec i pol ranije zaželim čestit i eksplozivan Božić, te sretnu i bučnu Novu Godinu :)


Post je objavljen 19.11.2008. u 22:02 sati.