Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI ZVEZDARE OBILJEŽILI 61.GODIŠNJICU OSNUTKA

BEOGRAD

Ovo vatrogasno društvo broji oko 120 članova i brine se o sigurnosti Zvezdarske šume, Beogradske arene i stadiona nogometnog kluba „Partizan".

Član Gradskog vjeća Goran Kreclović posjetio je u utorak Dobrovoljno vatrogasno društvo „Zvezdara", koje oblježava 61. godinu od svog osnivanja.

- Tokom proljeća, ljeta i jeseni, vatrogasci dobrovoljci osiguravaju Zvezdarsku šumu i brinu se da nesavjesni posjetitelji ne izazovu požare. Zahvaljujući predanom radu do sada nisu zabilježene nesreće većih razmjera, a posebno smo zadovoljni njihovim angažiranjem u Beogradskoj areni jer znamo da su učesnici i gledatelji velikih manifestacija potpuno sigurni. Grad Beograd će uskoro sačiniti plan pomoći vatrogasnim savezima i društvima jer smo svjesni koliko je važna njihova uloga u sistemu sigurnosti glavnog grada - rekao je Goran Kreclović.

Slavko Čupić, predsjednik Vatrogasnog saveza „Zvezdara", apelirao je na građane da povedu više računa o osobnoj i imovinskoj sigurnosti i ne pale vatru u Zvezdarskoj šumi, kao ni u blizini lako zapaljivih materijala.
- Često imamo problema sa izletnicima koji nikako da razumiju da je paljenje roštilja u šumi rizično, ali i protivno zakonskim propisima. Naši ljudi dežuraju svakog vikenda i trude se da takve pojave onemoguće. Imamo dobru suradnju sa policijom, koja je ponekad prinuđena intervenirati.Zamolio bih i navijače da na stadione ne unose ekplozivna sredstva jer smo već imali slučajeve težih ozljeda - rekao je Čupić, inače viši vatrogasni časnik prve klase.Svaka beogradska općina ima svoje vatrogasno društvo, a svi građani koji žele postati članovi nekog od njih trebaju ispunjavati određene fizičke predispozicije i polože stručne testove. Studio B


Post je objavljen 19.11.2008. u 10:30 sati.