Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U POŽARU KUĆE POGINUO VLASNIK

NOVI BEOGRAD

U požaru koji je zahvatio osam objekata u Ulici Radoja Dakića 5 u Novom Beogradu, nastradao je pedesetsedmogodišnji D. J.. Pokušavajući dekom da stiša vatru koja se iz nepoznatih razloga pojavila u njegovoj trošnoj kući, kao i da spasi suprugu, snahu i dvogodišnjeg unuka, on je smrtno stradao. **** Njegovo tijelo vatrogasci su spazili tek u 14.30 sati. Supruga ga je identificirala po ručnom satu. Vatrogasci su uspjeli iznjeti ga tek pola sata kasnije, kada je opasnost od obrušavanja ostataka krova i zidova otklonjena.

U Radoja Dakića 5, na strani koja gleda na ulicu Tošin bunar požar je zahvatio krovove jedne prodavaonice brze hrane, igraonice, prehrambene trgovine, doma obitelji Barburović, vulkanizerske radionice i servisa za tehnički pregled vozila. Na zadnji zid vulkanizerske radionice naslonjena je kućica u kojoj Jašarspahići, prema riječima njihove snahe M. Ikonić, žive već 20 godina, a u prikolici pored njih, proteklih godinu dana, stanovala je i ona, sa suprugom i dvoje djece.U podne M. Ikonić i njena svekrva Jelica Jašarspahić pile su kavu u kući.

– Svekrva je ustala da mi doda boju za kosu i u tom momentu spazila je plamičak vatre u zadnjem dijelu sobe ,panično je pozvala svekra u pomoć. Tek što je zamahnuo dekom, vatra je, u sekundi, snažno buknula – kaže Mila Ikonić.Ikonićeva je, kako kaže, zgrabila dvogodišnjeg sina i torbu sa dokumentima i zajedno sa svekrvom „izletjela” iz kuće. Gledala je kako vatrena stihija guta poslagana drva, gomile sekundarnih sirovina, stiropor...

Stanarka jednog od solitera koji se nalaze u neposrednoj blizini izgorjelih objekata smatra da dio odgovornosti za nesreću snose i općinske vlasti.Očevici tvrde da su vatrogasci stigli šest minuta poslije njihovog poziva, ali, kako kažu, samo jedna ekipa. Da bi u potpunosti savladali vatru bilo im je potrebno osam vozila i dvadeset dvoje ljudi, a protiv vatrene stihije borili su se skoro četiri sata.
Uzroci požara za sada su nepoznati. Politika


Post je objavljen 18.11.2008. u 15:40 sati.