Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Moja prijateljica... i njen muz, ljubavnik i ljubavnica

Uskoro dolazi.

U pocetku je dolazila sa svojim muzem. On je bio dobar covjek i nitko nije primjecivao kako s godinama gubi osobnost, uvjerenja, slobodu i snagu. Nitko ga nije vidio pored nje, tako glasne i samouvjerene i iscrpljujuce.

Zatim smo upoznali ljubavnicu. Muz misli da je ona njihova zajednicka najbolja prijateljica. Dovela ju je u moj dom bez prethodne obavijesti.
U normalnoj situaciji takav bi postupak smatrali krajnje bezobraznim...

Ljubavnica je divna djevojka koju ne mozete ne voljeti kad je upoznate. Krasna osoba koja se ne zna boriti protiv bolesne ljubavi. I tako su ostale u mojem domu. Opet su pobijedile manipulacije moje stare prijateljice.

Cijelo vrijeme spominjali su se raznorazni muskarci, s kojima se nalazila u svome gradu ili odlazila na putovanja.

Sad je zaljubljena u gospodina posebnog i veza je ozbiljna. Upoznala je njegove roditelje. Znaju li oni za njenog muza i njenu ljubavnicu? Ne tice me se, znatizeljna sam.

Uskoro dolazi s novim ljubavnikom i svojom najdrazom djevojkom. Spavat ce u hotelu. Uistinu je ozbiljno jer me prvi puta nije dovela pred gotov cin: prvi puta me pitala da li smije dovesti posebnog kod nas na kavu. Ona bi voljela da se upoznamo.

"Ako bude moguce, vidjet cemo se". Tako nesto sam izgovorila. Nije vazno jer je odmah pocela objasnjavati sto ne smijem reci njemu, njoj i muzu kad ga ponovno sretnem. Nema nade.

Nikad im nista ne govorim i ona to zna. Nije na meni. Slusam, razgovaramo o nevaznim stvarima. Ne osudjujem, ali ne razumijem. Poznavajuci pricu pristala sam sudjelovati u njenim lazima i to me jako smeta. Samo oni koji je uistinu poznaju znaju da razlog nije znatizelja.

Ponekad kod kuce razgovaramo o njoj. Malo se ljutimo, malo ogovaramo, pitamo se kako je sve to moguce. Ona je emocionalni vampir i ona je jednostavno tu.

Znam da ce ostati jer unatoc svemu cijenim njenu borbu i nase zajednicko odrastanje i cinjenicu da sada zivi daleko, daleko. Pitam se da li sam ja ta koja sam cula najveci broj njenih tajni, skandala, zivotnih sreca i nesreca.

Post je objavljen 17.11.2008. u 23:38 sati.