Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack

Marketing

DAN 26, 11.11.2008. - Zebra odnosi pobjedu (Johannesburg, Južna Afrika)

Doručak je još jedno iznenađenje Misty Hilla. Obilan i jestiv švedski stol. Odlučio sam se jutros dobro najesti i preskočiti ručak kako bi napravio dovoljno mjesta za mesoždersku večeru u Carnivoreu.
Ovo je još jedan “laganini” dan. U centar grada ne idemo. Lonely Planet nas upozorava na kriminal u centru, čak i danju, tako da ostajemo na sigurnome u hotelu.
11:00 sati. Tretman u hotelskom welness centru. Švedska masaža cijelog tijela i afrička masaža glave. Nakon sat i dvadeset minuta osjećam se preporođeno. Nakon 26 dana na putu, 21 dana u Opel Corsi i prijeđenih cca 4500 kilometara, ovo je nešto što smo oboje trebali. A nakon masaže provodimo još sat vremena u bazenu s toplom vodom, rezerviranom ekskluzivno za klijente welness centra. Fantazija na kvadrat!
Poslijepodne provodim u sređivanju fotki i pisanju članka za sljedeći broj Croatia & World Travel časopisa. Tema je Lesoto. Internet linija je poprilično spora tako da svaku fotku preko e-maila šaljem po desetak minuta. I tako čitavo poslijepodne sjedim nagnut nad kompjuterom stišćući nebrojeno mnogo puta tipku 'send'...
Paul Theroux je već odavno završio svoje putovanje od Caira do Cape Towna. Nakon njegovog “Dark Star Safarija” kupio sam još jednu njegovu putopisnu knjigu: “The Great Railway Bazaar”. Ovaj put putuje vlakom od Londona na istok.
20:00 sati. Mjesto radnje: Carnivore Restaurant. Posljednji put iskorištavamo činjenicu da nam je ovaj neobičan restoran, o kojem nam je i Vigor govorio, u sklopu našeg hotela. Danas smo puno upućeniji u meso koje se ovdje nudi tako da preskačemo preslatka pileća krilca, pikantne kudu burske kubasice (boerewors) i kudu mesne okruglice kao i bezukusno meso afričke divlje svinje. Jučer je krokodil bio ugodno iznenađenje. Danas, pobjedu odnosi zebra... Malo ekskluzivnija govedina...


Švedska masaža čitavog tijela, Misty Hills Country Hotel (60min) ZAR 350,00
Afrička masaža glave, Misty Hills Country Hotel (20min) ZAR 150,00



Post je objavljen 15.10.2008. u 23:34 sati.