Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Sajam piĉa "BEVIALE" Nürnberg 2008

Kao sto znate, prosli tjedan bio sam vecinom u Nürnbergu na 48 Europskom sajmu industije piĉa i popratnih proizvoda na kojem je i ako nije u toj struci izlagala i nasa firma.
Veoma zanimljiv sajam sa sadrzajima od raznih vrsta i nacina proizvodnje piĉa, strojeva, automatizacije pogona, etiketa, recikliranja ambalaze, hotelskih ponuda, prikolica za mini barove, transporta, logistike, do za mene veoma interesantnih marketinskih ideja.
Sajam je bio veoma uspjesan, a sto je mozda inetresantno za napomenuti, sve sto se pilo i jelo bilo je besplatno, a posluga nasmijana i spremna ponuditi najbolju mogucu uslugu.
marketinski trikovi su bili veoma razliciti pa tako je izmedju ostaloga u hali 5 na standu bila i gola zena obojana u bodypainting ali na zalost muskog dijela blogo-citatelja to nisam slikao.
Necu vas zamarati sa statistikama sajma, sa cijenama ili sa firmama koje su izlagale, znam da vecini to nista ne znaci, ali svakako je bilo interesantno za sve koji su bili na sajmu.
Neke je po zavrsetku pijane morala i policija izvesti sa sajma , a na kraju je bilo toliko poklona piva, sokova, mineralne vode, igracaka i jos koje cega da me bilo sramota i nositi party
Evo nekoliko slika pa uzivajte i vi.
Zivjeli !!










































Post je objavljen 17.11.2008. u 06:57 sati.