Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Donkey Punch (2008)

(r: Oliver Blackburn)

Image Hosted by ImageShack.us

I još jedan odličan novi horror iz Velike Britanije!

Prvo, ako ima onih koji ne znaju što je Donkey Punch evo definicija Velimira Grgića preuzeta sa Žutog-titla: donkey punch je seksualna praksa u kojoj muškarac prilikom doggystyle poze u trenutku svog orgazma žestoko nokautira (šakom, ili još bolje nogom) potiljak svoje partnerice, ne bi li izazvao kontrakciju njezinih mišića i priuštio si bolje svršavanje. Iako se dugo mislilo da je riječ o mitu, takvi pornići zbilja postoje i mogu se kupiti na DVD-u (snimala ih je slavna Gia Paloma), unatoč tome što je praksa opasna po život.

Image Hosted by ImageShack.us

Dakle, Donkey Punch nije samo naslov filma nego i sam pokretač radnje. Grupa mladih britanskih partijanera odluči odvesti jahtu sa španjolske obale u otvoreno more, te tu uživati u kupanju, drogama i orgijama. Ipak zabava se naglo prekida kada jedan od likova inspiriran pričom o spomenutom seksualnom "zahvatu" to i ne isproba u praksi, i to, naravno, s kobnim posljedicama. Film tada naglo mijenja ton i postaje sve mračniji i napetiji. Moram priznati da nisam nešto posebno očekivao od ovog filma i do tog trenutka sam ga gledao izvaljen na kauču. Ubrzo sam jednostavno morao sjesti i još više otvoriti oči..

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo je definitivno jedan od najboljih filmova ove godine, čak mi je bolji i od prije opisanog Eden Lakea, jer ovdje nema nelogičnih reakcija likova koje bi me iritirale, a i ima golotinje.

Donkey Punch je odlično snimljen, napisan i odglumljen, ima odličnu atmosferu, koju upotpunjuje odličan soundtrack na kojemu su između ostalog The Knife, Nightmares On Wax, Lindstrom i Broadcast. Krvave scene su fenomenalno napravljene a kraj je zadovoljavajuć.


Ocjena: 8,5/10




Post je objavljen 17.11.2008. u 21:57 sati.