Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/soapopera

Marketing

Definicija Praznine

Ovo je pojam koji mi oduzima najviše energije pri susretanju s njim. Praznina.
Ne znam postoji li riječ, korak, udisaj ili treptaj koji sam učinila bez prisustva Praznine.
Glavninu mog nastojanja da smirim svoj emocionalni karakter do neke relativno stabilne razine obuhvaćale su misli upravo o Praznini.
Osijećaju koji boli i razdire i koji zahtjeva ono malo ljubavi što ne možemo tražiti od obitelji i prijatelja, a to malo može pružiti samo jedna osoba kojoj je iskreno stalo.
Samo zagrljaj, zaboga, i svi problemi se čine mizernima.
Dugo mi je trebalo da ga samo lociram i shvatim što znači.
Predugo je trebalo da zaključim koliku štetu je nanio taj pojam i koliku opasnost predstavlja pri mogućnosti da načini novu. A svaka nova strašnija je od one prethodne i djeluje katastrofalnije za širu cijelinu no samo za moj mali, ali ne i skučeni svijet.

A onda je jednog dana ta praznina počela nestajati. Doduše ne baš sasvim, ali popunjavala se uz ostavljanje minimalnih ožiljaka što je uistinu divno i sve se veselim kako neću i ove godine Djedu Mrazu pisati pismo sa jednom te istom tematikom, željom. XD

U jednoj od najvrijednijih knjiga koje imam, a tiče se grupe U2, pronašla sam točnu definiciju tog osijećaja koji me toliko fascinira i muči. Impresivan je, moram priznati, jer uz prisustvo tog osijećaja, praznine, moguće je nalaziti se u gomili ljudi koji ti na bezbrojne načine govore kako te cijene, ali to ti i ne znači baš mnogo kad se i među ljudima osijećaš prokleto osamljeno. Ali tako je bilo prije, sad se imam kome i čemu vracati pa mi je zapravo svejedno jesam li u nekom trenu sama ili ne.

Dakle, definicija tj citat:
"Blaise Pascala nazvao je to rupom u obliku Boga.
Svatko ima tu rupu, ali kod nekih je rupa mračnija i šira nego kod drugih.
To je osijećaj napuštenosti, lutanja kroz prostor i vrijeme."

P.D.Hewson (Bono)


I kad sam sretna, pamtim, praznina je bila tu. Možda se jednom vrati, ali ja ću uvijek biti na oprezu.
I sada me više apsolutno ništa ne može iznenaditi...


(The Panic Channel: Why Cry)

Post je objavljen 15.11.2008. u 00:26 sati.