Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

NEŠTO MALO O BROJKAMA

Nisam baš neki zaljubljenik u brojke. Zapravo nisam bila neki spec.talent za matematiku, ali kad bi se potrudila, bilo je i tu jako dobrih rezultata. Brojeve sam ostavljala po strani, ali oni mene nisu, neki brojevi me uporno prate. U prekjučerašnjem postu spomenula sam broj 11 i kako mi se često događa taj broj, a ni sama neznam zašto.rolleyes
Jučer kupim magazin " Plavi planet" i u njemu nađem odgovor na svoje pitanje. thumbup
Svaki lonac dobije poklopac, pa tako i svako pitanje dobije svoj odgovor. Prije ili kasnije, ovaj put odgovor je došao vrlo brzo i neočekivano.
"Plavi planet" je magazin kojeg ponekad kupim, često ga preskočim, ali ovaj put mi je došlo da ga kupim, možda jer je na naslovnici bio istaknut naslov "Što pametne žene znaju"? rofl
Pored ostalih zanimljivih priloga, naiđem na prilog o Datumu rođenja.
I ranije sam se susretala s numerologijom i uputama kako izračunati svoj broj, prema datumu rođenja. Sve sam to već znala i po tim prijašnjim saznanjima zbroj koji bi dobila zbrajanjem svih brojki u datumu mog rođenja, bio je broj 2. Pretpostavljam da svi znate kako se to računa, ali za one koji ne znaju - ovako sam ja to računala :

Datum rođenja = 21.07.1963.

2+1+7+1+9+6+3 = 29 = 2 + 9 = 11 = 1+1 = 2

I po tome moj broj je bio broj 2 i uglavnom sam znala koje je tumačenje tog broja.

Prepisat ću vam to tumačenje onako kako ga je opisala Lia Robin u "Plavom planetu"


Datum rođenja je vrlo važan vodič za razumijevanje nečijeg dugoročnog ponašanja, kako u prošlosti, tako i u budućnosti.



Image and video hosting by TinyPic

Broj 2
Vaša je želja živjeti unutar tijesno povezane grupe ljudi. Vaša potreba za približavanjem i miješanjem s drugima omogućuje vam dobru suradnju, a to će vam u budućnosti donijeti dobre prilike.
Život nas uči kompromisu. Ponekad, neophodno je da drugima prepustite središnje mjesto na pozornici, kako bi oni napredovali, dok vi ostajete iza kulisa. Pouzdajte se u one koji su vam kadri dati neograničenu i bezuvjetnu ljubav i potporu.
( točno)
Posjedujete urođenu sposobnost preživljavanja u teškim i neugodnim uvjetima i izuzetno ste prilagodljivi. (opet točno)
Ne težite položaju ili poštovanju i iako vam općenito nije do prestiža, dobit ćete ga kao rezultat svojih urođenih liderskih osobina. (Hm? I ovo se nekad događalo)
Skloni ste biti uvučeni u situacije koje ohrabruju ovisnost i nemogućnost kontroliranja sudbine, kao i da budete sami sebi šef. Tada ste uskraćeni za mogućnost samostalnog razmišljanja i slobodnog djelovanja.

Točno, da ne može bit točnije! Svjesno i dogovorno sam se postavila u ovisnost gdje se ja povlačim iz područja egzistencijalnog zarađivanja, već sam sve prepustila Mornaru, isključivo zato jer imam povjerenja i pouzdajem se u njega, a on mi oduvijek daje neograničenu i bezuvjetnu ljubav i potporu i naravno omogućuje solidnu egzistenciju svima u obitelji.
Naravno za to postoji cijena - uskratila sam sebi mogućnost samostalnog razmišljanja i slobodnog djelovanja - ali i to pomalo dolazi na svoje. Osim obitelji, u kriznom trenutku, pronalazim neka nova polja gdje mogu i samostalno razmišljati i slobodno djelovati (aromaterapija, tai-chi, planinari, blog, foto hobi -ali opet, bez da omogućim zaradu). Jer, iako volim i samoću, društveno sam biće, te bez toga ne mogu normalno funkcionirati.

I to bi bilo tumačenje broja 2.
Ali, autorica teksta u "Plavom planetu" - Lia Robin, upućuje da se brojevi 11 i 22 ne svode dalje na jednoznamenkasti broj. Znači kada zbroj ispade 11 ne treba ga pretvarati u broj 2.
E, to mi je već novo saznanje!
I tako je dato tumačenje za broj 11.

Image and video hosting by TinyPic

Broj 11
Posjedujete osobine broja 2, ali uvećane.
Ovo je broj v i z i j e.
(Opa! Zanimljivo!?)smijeh
Osjećaji odgovornosti i apsolutne kontrole života uživaju najvišu prednost. Težnja za uspjehom je važna, ali su ideali još važniji. Tražite kako pomoći drugima i sva su sredstva opravdana za ostvarenje tako uzvišene namjere. (istina je da volim pomagati drugima, ali nisam baš uvjerena u ovaj drugi dio rečenice?)laze
Protiv vas su skloni raditi: njegovanost, uglađenost i pompoznost. Držite se načela poniznosti i unutarnjeg integriteta. (hm? o ovome još trebam razmisliti, jer mi poniznost baš nije svojstvena, a možda ja to ne vidim najbolje?nono)
Vaša najveća preokupacija je poboljšanje svijeta. Tražite najbolji način na koji ćete se davati svom okruženju. (tu se već malo jasnije prepoznajemthumbup)
Možete pružiti pozitivnu energiju i nadahnuće onima koji vas okružuju.
Međutim, zarobljeni ste između neprekidne potrebe za primanjem pozitivne povratne sprege i tapšanja po ramenu.yes
Ako toj potrebi dopustite da vas kontrolira, konačno nečete biti sposobni ostvariti svoje uzvišene ciljeve, čije ispunjenje čini bit vašeg života.
Samokontrola je najvažnija na cijelom putu. A na njemu vas prati stalna potreba za potpunim kontroliranjem života.
nono

Uf! Ovaj zadnji pasus mi je da mislit.
"Potreba za potpunim kontroliranjem života"
Čijeg života? Mog, ili onih koji me okružuju?
To je upravo ono šta nastojim izbjeći - tu kontrolu. namcorJednom sam uvidjela da mi ta potreba za kontroliranjem drugih, samo šteti (posebno mojim koljenima) i kad sam počela otpuštati te kontrole i kontrolice (prvo sam prestala kontrolirat domaće radove dici), puno sam se bolje osjećala. Ne samo ja, nego i svi oko mene. pjeva Potrebu za kontrolom u odnosu na druge, sam svela na najmanju moguću mjeru, bar se meni tako čini.
No kontola u odnosu prema samoj sebi? Ponekad mi se čini da imam i previše samokontrole, a ponekad... ..
E, o tome još trebam duboko promišljati, da ne kažem kontemplirati.blabla


Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Možda se iz mudrog kontempliranja o značenju broja 11
izrodi nešto ovako zgodno?


Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 14.11.2008. u 19:00 sati.