Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ZAPALJENA VIKENDICA

GRAČANICA

Ovom su paljevinom razbojnici uradili ono što su ljetos obećali...

U gračaničkom naselju Drafnići zapaljena je vikendica Muhameda Delića Vehte. Zbog guste magle i šume koja je zaklanjala objekat, plamen i gust dim nisu se vidjeli pa je o požaru gračanička policija obaviještena tek u jutarnjim satima. Požar su lokalizirali, a zatim i ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Gračanice, a pomoć su im pružili i radnici Javnog poduzeća "Komus".

- Požar je podmetnut, u to više nema sumnje. Sve su elektroinstalacije bile ispravne. Nije bilo ni vatre u peći - kazao nam je vlasnik Delić.

Na mjesto paljevine došao je veliki broj Gračanlija, jer je Delić sa svima bio u dobrim odnosima i mnogi su od njih dolazili kod njega u vikendicu. Šteta se procjenjuje na desetine tisuće maraka. Mjesto požara su osigurali službenici Policijske postaje Gračanica, a prema nalogu kantonalnog tužioca, očevid će obaviti kantonalni inspektor protupožarne zaštite.

Ovom su paljevinom razbojnici uradili ono što su ljetos obećali. Naime, dvije su maskirane osobe sredinom ljeta presrele Delića na putu za vikendicu, izvukle ga iz džipa, oborile na zemlju i otele mu 4.500 KM. Zaprijetili su mu da o tome ne smije nikome ništa govoriti te da će mu, ako slučaj prijavi policiji, zapaliti vikendicu i ukrasti džip. Dnevni avaz


Post je objavljen 12.11.2008. u 15:56 sati.