Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGORJELA RADIONICA U PEKARI "ZORA"

NOVI SAD

U pogonu radionice za izradu kora za pitu „Zora“, Jevrejskoj 19,izbio je požar i izgorjela je sva oprema **** U požaru, srećom, niko nije ozljeđen, **** Najvjerojatniji uzrok je kvar instalacija na jednoj od mašina za sušenje tijesta.

Odjednom sam osjetila kao miris spaljene plastike i dima, ali nisam bila sigurna odakle potiče. Pozvali smo vatrogasce i za nekoliko minuta su došli i ugasili požar - kaže radnica Suzana Paraš.Vatrogascima je bilo potrebno 15 minuta da ugase požar u prizemnom objektu sagrađenom od čvrstog materijala sa drveno-metalnim krovom gde se nalazio pogon za sušenje tijesta. Vatrogasci kažu da je rano govoriti o uzroku požara. Šteta je, inače, potpuna pošto je većina strojeva izgorjela, kao i veći dio krova. Vlasnik „Zore“ Jakov Isakovski kaže da se radionica u Jevrejskoj 19 nalazi već 25 godina.

- Pogon je napravljen još prije 25 godina i nikada nismo imali neki ozbiljniji incident. Mislim da ne bi sve izgorjelo da su radnici bili unutra kada je buknula vatra i da su koristili protupožarni aparat, ali, eto, dogodilo se šta se dogodilo - priča Isakovski.On dodaje da ima sve dozvole i papire za radionicu, a da će tek videti da li će nastaviti proizvodnju. U dvorištu gdje se nalazi „Zora“ ima još nekoliko prizemnih kuća, kao i veći broj šupa. Blic


Post je objavljen 11.11.2008. u 15:22 sati.