Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dida99

Marketing

Autopraonica Mercator

Uvijek me kopkalo to ostavljanje automobila u autopraonici. Parkiraš ispred, kimneš glavom nekom mladom jebivjetru, vanjsko ili kompletno, za sat ili dva, ostaviš mu ključeve i odeš. Povjeriš tako vrijednu pokretninu nepoznatom liku, vjerojatno bivšem, sadašnjem ili budućem đankiju čije lice odmah zaboraviš, bez potvrde ni ikakvog dokaza da si mu dao auto.
Kad se vraćam po auto uvijek me uhvati nekakva trema, nervozica i sumnja da je auto još živ i zdrav. Čim ga ugledam osjetim olakšanje toliko da odmah oprostim peraču što ga je slabo oprao.

Jučer sam tako ostavio auto u praonicu. Auto je službeni, sa tablicama ČK, što je vjerojatno ohrabrilo perača da si da oduška. Kompletno pranje košta 70 kn, i opet mi je laknulo kad sam nakon sat vremena ugledao auto na približno istom mjestu gdje sam ga i ostavio tako da sam zadovoljno plačao račun. Čim sam izašao iz mračne garaže pomračilo mi se pred očima. Auto je iznutra bio prljaviji nego prije pranja, pragovi potpuno blatnjavi, a na podu je čak bilo i kikirikija. Žurilo mi se poslom pa sam pokušao potisnuti bijes i nastaviti svojim putem. Uostalom, ni prvi ni zadnji put da bacam novce u vjetar. Jutros otvorim gepek i strefi me novi šok. Imao sam 3 kartona sa po 4 boce vina za poslovne partnere. Sad su tu bila 3 kartona sa po 3 boce vina. Eto, tako je sumnjivi perač postao mojim velikim partnerom jer je ugrabio čak 3 butelje kvalitetnog vina.

Kad malo razmislim, malo je moguće da je u cijeloj operaciji sudjelovao samo perač. Ne bi on riskirao posao za ušljivo vino, a nije mu ni baš jednostavno spremiti 3 boce u onu malu kućicu gdje se kao čuvaju ključevi, a da ga nitko ne primjeti. Prije bi reko da je mušica ušla u paukovu mrežu, pa je svatko iz praonice uzeo po bocu.

Sad me kopka i još jedna teorija zavjere. U istu je praonicu i moja žena povjerila auto prije 3 dana. Ispravan, i nedavno servisiran automobil jutros je doživio težak kvar, a troškovi bi mogli opasno poljuljati naš skromni buđet. Da je netko iz praone maznuo neki komad za dijelove, u to mogu samo sumnjati, a i samome mi je teško povjerovati u to. Al da su mi za 70 kuna isprljali auto i maznuli vino, e to vam je sto posto.

Auto sam dao "oprati" u Mercatora u Solinu. Tek da se zna.


Post je objavljen 11.11.2008. u 17:11 sati.