Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

uskoro: prvi uhapšeni predsjednik S.A.D.!

Uz redovna zaduženja na jednom od najodgovornijih poslova na svijetu - predsjednika S.A.D. - predsjednik Bush ovih dana mora pripremiti i primopredaju dužnosti nasljedniku. Međutim, sve je to ništa prema brizi koja ga najviše brine.

Četi savjetnika, gomili analitičara, referenata i raznoraznih eksperata, te legiji stručnih i pomoćnih radnika, glavni je zadatak da predvide sve moguće eventualnosti i nađu preventivne poteze i li pripreme pravovremene odgovore. Nije moguće da nekome od njih nije pala na pamet mogućnost koju bi Obama mogao ostvariti kada preuzme vlast - uhapsiti Busha.

Obama za takav potez ima dovoljno osnova, razloga i opravdanja. (Bush je bezočno lagao da Sadam ima oružje masovnog uništenja kojim kani napasti S.A.D., na osnovu laži uvalio zemlju u nevolju koja je već koštala oko tri tisuće milijardi dolara (kakav je to broj?), srozala joj ugled i utjecaj u svijetu, te svakim danom odnosi nove živote; sve da bi profitirala uska grupa njegovih bližnjih.) Time bi Bush postao prvi američki predsjednik koji bi završio predsjednikovanje pred sudom, a kada bi se već našao pred sudom, mogao bi završiti i u zatvoru.

Dapače, zajedno s njima mogli bi završiti i brojni istaknuti članovi njegove stranke i moćni, bogati i utjecajni, podupiratelji, svi pod optužbom udruživanja u zločinačku organizaciju. Republikanci bi, nakon osude čelnika, mogli biti proglašeni "strankom opasnih namjera", te bi stranka do daljnjega postala beznačajna ili čak zakonom zabranjena, čime bi S.A.D. prešle na jednopartijski sistem koji bi omogućio Obami korjenite društvene zahvate.

Jedini način da Bush to sigurno spriječi jest da iskoristi vrijeme dok je još na vlasti.

Obamu je teško ili nemoguće ubiti. Već sad je čuvan više nego ijedan predsjednik prije njega. U skladu s naputkom "ako se ukloni čovjek - eliminira se i problem", jedino što je Bushu preostalo jest da uhapsi Obamu.

Legalni nalog predsjednika S.A.D., što Bush još uvijek jeste, nitko ne smije odbiti. Obrazloženje se lagano isfabricira kao i optužba protiv Sadama. U Obaminom laptopu se navodno pronađe prepiska s Osama bin Ladenom koja se svodi na to da je Barack Osamina marioneta koja djeluje po instrukciji "Samo ti postani predsjednik, pa ćemo lako uništiti Ameriku!"

Bush je već pokazao da ima dovoljno bezočnosti poslužiti se bilo kakvom izmišljotinom i đon od obraza da ga ne uzbuđuje kad ga se razotkrije nakon što je postigao što je želio. Hapšenjem Obame pod optužbom za veleizdaju dobiva mogućnost anuliranja rezultata nepovoljnih izbora i proglašenje izvanrednog stanja u kojem bi mogao pomesti oponente.

Naravno da bi to bio riskantan potez, sve ili ništa, ali bez njega mu preostaje samo gore nego ništa: strepnja koji trenutak će Obama izabrati da mu smrsi konce.

Ne kažem da će se sve ovo zbiti, samo spominjem kao mogućnost da se ne iznenadimo ako se zbudne.








Post je objavljen 11.11.2008. u 11:05 sati.