Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/th1950

Marketing

Hajdukova slatka osveta: Trominutni "blitzkrieg" bacio Pjesnike na koljena

HAJDUKOV trominutni "blitzkrieg" sve je riješio. Od 27. do 30. minute Splićani su Zagrebu zabili tri gola i ekspresno odlučili o pobjedniku derbija 14. kola, da bi u drugom poluvremenu postavili konačnih 4:0. Daleko najbolji igrač bijelih večeras je bio Mladen Bartolović, koji je s dvije asistencije i prekrasnim pogotkom publiku natjerao da sasvim zaboravi na izostanak najboljeg strijelca Nikole Kalinića. Hajduk se tako osvetio Zagrebu za pljusku koju su im Pjesnici udijelili u trećem kolu, kad su Splićani u Maksimiru (gdje je Zagreb igrao dok je čekao da Kranjčevićeva dobije dozvolu) poraženi s 3:0.

Prvu priliku Hajduka u 3. minuti prokockao je Mladen Bartolović, koji se našao sam pred Zagrebovim vratarom Škorićem, ali je pucao visoko preko gola. No, to je uskoro nadoknadio s čak dvije asistencije u golgeterskoj eksploziji bijelih. Veliku partiju na lijevom boku odigrao je Strinić, koji se često ubacivao u napad i slao opasne centaršuteve i povratne lopte u kazneni prostor Hajduka. Jednu takvu u 10. minuti je poslao Liniću, koji pokušava lobom svladati Škorića, ali pogađa gredu!

Linić, Oremuš, Rubil

Napadi Hajduka, koji su uglavnom dolazili preko boka, nisu stajali i gol je dugo visio u zraku. Izgledne šanse promašili su Bušić i Marijan Buljat, dok je pred Subašićevim golom najopasniji bio Vugrinec čiji je udarac s 18 metara u 20. minuti utakmice prošao pored vratnice. A onda je u igru umjesto Bušića ušao mladi Oremuš i sve se okrenulo u Hajdukovu korist.

U 27. minuti Strinić je probio lijevi bok i centrirao za Bartolovića u kazneni prostor. Napadač Hajduka loptu je primio leđima okrenut prema golu, ali umjesto da se odluči za udarac iz okreta proigrao je Linića koji je topovski opalio s 18 metara i zabio za 1:0. U ulozi asistenta Bartolović se našao i dvije minute kasnije, kad je u kaznenom prostoru izvrsno uočio Oremuša koji sa 10 metara nije mogao promašiti Škorićev gol. U 30. minuti Hajduk je pomazila i sreća. Rubil je uputio snažan šut sa tridesetak metara, a lopta se u kaznenom prostoru Zagreba odbila najprije od Kartela pa zatim od travnjaka, te dobila lob-putanju i preskočila vratara Škorića za 3:0.

No, Splićani i dalje nisu bili zadovoljni, te su nastavili s agresivnom napadačkom igrom. Do kraja prvog poluvremena udarce prema golu Zagreba uputili su Gabrić i Linić, ali prave opasnosti za Škorića nije bilo
Bartolovićev prvi gol sezone

Luka Pavlović na poluvremenu je u igru ubacio Mujdžu i Krstanovića, a izašli su Jurendić i Palčić, međutim ni to nije oživjelo posrnulu momčad Zagreba. Tempo igre u drugom poluvremenu osjetno je pao. Hajdukovci su odlučili pustiti Zagreb da se otvori, kako bi još neki gol zabili brzom tranzicijom u kontru i polukontru. No, gosti su i dalje igrali dosta oprezno, ne srljajući prema naprijed s obzirom da očito nisu vjerovali da se mogu vratiti u utakmicu, što je dosta umrtvilo igru.

Veliku priliku u 61. minuti propustio je Mirko Oremuš. Mladi napadač sjurio se s loptom u kazneni prostor, dobro provozao svog čuvara Pavlovića i namjestio si loptu na desnu nogu, samo da bi sa desetak metara opalio pokraj gola. Bila je to jedina velika prilika drugog poluvremena prije nego se Bartolović nakon dvije asistencije i sam upisao u strijelce, te si tako zacementirao status igrača utakmice. S lijevog je boka loptu prema sredini poslao Marijan Buljat, a na nju je natrčao Bartolović koji je ostao sam pred Škorićem i s lakoćom prebacio Zagrebovog vratara koji je istrčao daleko od svojih vrata. Samo minutu nakon pogotka Bartolović je svoje mjesto na travnjaku prepustio Jertecu, te je ispraćen gromoglasnim pljeskom s tribina.

Priliku da Zagreb sasvim baci na koljena i dodatno zasladi osvetu za pljusku koju je Hajduk u trećem kolu primio u Kranjčevićevoj imao je Drago Gabrić u 81. minuti. Mladi Hajdukov veznjak našao se u stopostotnoj šansi, ali nije bilo dovoljno strpljenja ni koncentracije za taj peti pogodak. Gabrić je ostao sasvim sam na desnoj strani gola, samo četiri metra od Škorića, ali umjesto da smiri loptu koja mu je padala na nogu on je odlučio pucati iz prve i debelo promašio okvir gola. Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan dobar prodor Jerteca po desnoj strani, ali njegov ubačaj Zagrepčani su uspjeli raščistiti i svog vratara spasiti od "petarde".




Post je objavljen 10.11.2008. u 14:22 sati.