Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mouna

Marketing

Interlibela

Na dolazećem festivalu celuloznih skupova i unija i knjigouvezivačkih produzeća s nastavcima d.o.o., d.d., Mamićevo, Sanaderovo, Mesićevo i Milanovićevo, uočio sam izglednu priliku za konačni udarac korumpatorskoj osovini i bagri Milanovih lobista za dijetalne tekovine, koji nevjerojatnom lakoćom Vama i meni otkidaju od usta, te se uz pristojni reket odlučih oparit. Da dragi puče čitavi, moj prijedlog prihvati, pa da udaram i ja u tarabe i da se malo omrstim. Nakon propalog pokušaja da glumim djeda Božićnjaka ili djeda Mraza (kako vam bilo drago) u Sarajevu, svi znate kako je to završilo, ako neznate guglajte, al epilog je sve u svemu da ni Papa više nesmije u Sarajevo zbog crvene kapice, iako neki kažu da nikad nije ni smio... al ovo je već za dijalizu mozga zrelo i zato se vraćam na svoj maistorski plan oparivanja i popunjavanja ne samo džepova hlača nego i prednjeg džepa na košulji.
Vako:
Kako već sva gamad prodaje knjige na najvećem sajmu, meni se uskomešaju misli i odlučim ja uz već povjesni usklik (Jebo Rak Raka!) da ću postavit štand sa čitačima. Našem puku koji i onako nevoli mnogo čitat, nego više iz estetskih razloga kupuje knjige, a neke i zbog funkcijskih, npr. Derviš i smrt je ukoliko je ukoričen utoliko odličan za pritisn't' zelje u kaci. A opet drugi dolaze da bi bili viđeni i vidjeli kako su dobro viđeni.
Rekoh stavim fino štand s jedno štatijaznam 5-6 modela različitih čitača npr.:

- čitač s razumjevanjem -dolazi dvaput tjedno, a u pravoslavne obitelji i dvaput sedmično, dok kod muslimanske dvaput heftično, i čita u kutu sobe s razumjevanjem, ne treba mu velika rasvjeta i dobro podnosi vlagu i nacionalnu literaturu (dakako ovo bi bio de lux model)


-čitač letimični - odličan za čitanje teških djela i žutog tiska, tipa Večernji list, Jutarnji list, 24 sata, Globus, Nacional itd, ja dakako ne znam razlučit što je tu teško djelo, (krađe) a što žuti tisak...

-čitač glumac - ovaj model je vrlo funkcionalan, dakle on se samo pretvara da glumi ili razumije što čita, ima finu konjsku bradicu i naočale a la Filipović, dakako ne onaj Filipović, već onaj drugi Filipović... nosi sako i mantilj. Ovaj model je pogodan za situcije kad vam gosti dođu u društvo ili kakav prijem kad radite i trebate naočitog mladića za popunit kantun (kantun je kut u kojem se spajaju ćošak, ugao i rub i čine jedan lijepi geometrijski objekat s ivicama)

i još koje bih metnuo, pa udri kapitalizam nek narod navali, razne tarife bi uveo za rentu, tomato-čitača, 0kn-čitač, T-čitač...


Post je objavljen 10.11.2008. u 14:09 sati.