Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melez

Marketing

Mislio je mislio, i na kraju smislio ...

Dakle, otpočetka zimske lige mučila me je jedna stvar. Iako obračun bodova prema tablici svjetske veteranske federacije smatram najpoštenijim načinom vrednovanja rezultata, takav način donekle je nepravedan prema mladima a pogotovo prema mlađima od 18 godina. Koliko god oni bili brzi, starci ih uglavnom pojedu svojim hendikepom.

Nedavno me Neno pitao da li postoje nekakvi hendikepi i za najmlađe. Ne postoje na žalost, i možda je to razlog slabom odazivu mladih na ligu. Da se razumijemo, ja nisam baš pristalica toga da djeca trče staze od 6,5 km. Ali sa 14 ili 15 godina bi čak i mogli, oprezno i uz suglasnost roditelja ili trenera. Pa pogledajte Matjaža, danas sam tek saznao da on nema 21 nego 18 godina. Dakle još je junior.
I tako sam konačno shvatio što treba učiniti. Kadeti i juniori natječu se u zasebnim kategorijama. To je novost od ove godine. Dakle sve je isto u smislu obračuna bodova, samo ćemo na kraju proglasiti i pobjednike i pobjednice u kategoriji kadeta (rođeni 1993. i mlađi) i juniora (rođeni 1991. i mlađi). Ova očigledna stvar sinula mi je danas, dok sam radio na drugoj ideji, pa ću vam reći i za to.
Bilo bi jako lijepo da se i studenti uključe u zimsku ligu kao ekipe fakulteta. Na primjer Pomorci, Medicinari, Građevinari itd. Poslao sam već par dopisa u tom smislu, a i sve vas molim da malo prodrmate stvar u sredinama gdje studirate ili predajete. Studenti bi također bili zasebna kategorija, i pojedinačno i ekipno uz uvjet da se prijave više od tri ekipe i da se prijave kao fakultet. I da su redovni studenti naravno. Ovo će ublažiti činjenicu da još uvijek ne postoji kategorija U-23. Takvo natjecanje moglo bi se posebno nazvati u stilu : Studentsko prvenstvo grada Rijeke u cestovnom i kros trčanju. Ili dajte bolji prijedlog.
Podrazumijeva se, naravno, da svatko iz ovih novih kategorija, zadržava pravo i na plasman koji ostvari u apsolutnoj konkurenciji.


Post je objavljen 10.11.2008. u 13:44 sati.