Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/protivnasilja

Marketing

Do posljednjeg daha...

Do posljednjeg daha u borbi za ljudska prava: Miriam Makeba (link na clanak)

RIM – Umrla je južnoafrička pjevačica Miriam Makeba (76) u noći između nedjelje i ponedjeljka nakon koncerta koji je održala u talijanskom gradu Castelvolturnu protiv Camorre, kako se naziva napuljska mafija.

Koncert je bio protukamoristički i protiv rasne diskriminacije te je bio posvećen piscu Robertu Savianu koji je napisao knjigu Gamorra zbog koje ga mafija želi ubiti. Na koncu nastupa, upravo kada je Makede trebala dobiti tu knjigu na engleskome jeziku, ona je osjetila bolove, prebačena je u bolnicu Pineta Grande u Castelvolturnu, gdje je umrla.

Miriam Makeba rođena u Johannesburgu 4. ožujka 1932. Cijelog se života borila se za ljudska prava. Postala je poznata u svijetu zbog svoje borbe protiv aparthejda u Južnoafričkoj Republici, a bila je i predstavnica Ujedinjenih naroda.

Miriam Makeba je 1963. morala napustiti svoju zemlju, a tek 1990. ju je Nelson Mandela uspio nagovoriti na povratak u Južnoafričku Republiku.

Trebamo VASU POMOC, pogledajte u prosli post o cemu se radi (link na post). Zahvaljujemo!


Danas objavljujemo i jedan mail koji je pristigao prije nekoliko dana.

"Po preporuci Bugenvilije, uključio bih se u projekt protiv nasilja projekt hvale vrijedan i potreban Hrvatskoj.
Nasilje izazivaju neriješeni imovinski, odnosi u Hrvatskoj.

Pokradeni građani osjećaju frustraciju kad vide dojučerašnje kolege u jahtama, autima, vilama, avionima, helikopterima itd., a znaju da su oni ostali bez svega.

Bijes može biti razorna emocija ako nije kontrolirana, a ako je kontrolirano usmjerena može imati i kreativne pozitivne efekte.Ništa novo, ali ovo stalno se mora imati naumu trenutak Hrvatske koja je opljačkana, bez vizije, bez perspektive, sa lažima i dan i noć o vremenu ulaska u EU o boljitku za građane, a zdravstvena reforma samo za pljačkaše. itd. Kritična masa ne postoji ona se stvara od prvog koraka i prve kapi u slapu ali na istinitim i viđenim horizontima. Svima je preko glave maglovitih horizonata.

Ako imate vremena, ukucajte na googlu http://kanuny.blog.hr. Tamo sam u zadnjim tekstovima pozvao građane na akciju da daju podršku za poništenje pretvorbe i privatizacije."

kanuny

kraj maila




Post je objavljen 10.11.2008. u 12:10 sati.