Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/protivnasilja

Marketing

Trebamo vašu pomoć





Mnogi od vas su se u komentarima pitali što će konkretno donijeti i promijeniti ovaj blog. Moramo priznati da smo u ovaj projekt uletjele pune dobre volje, donekle dobro pripremljene i organizirane ali – u nedovoljnom sastavu da odradimo puno toga što bi što prije trebalo biti odrađeno. Sad se čini kao da je sve hitno, kao da bi sve trebalo odjednom, inače je valjda blog osuđen na propast.

Sad moramo krenuti i u "odavanje tajni". Naime, htjele smo najprije obraditi neke teme i objaviti tekstove a onda konkretno objaviti i prijedlog medijske kampanje ali i prijedlog jedne kampanje koja bi provodila ideje s ovog bloga. Pisale smo i o tome da želimo konkretne promjene. Ono što mi možemo je puno, ali samo ako se nama, "dijaspori", pridruže i ljudi koji bi u Hrvatskoj mogli pripomoći. Možda ne tekstovima, ako na temu nemaju što reći, ali svi vi koji ste nas podržali i koji ste zainteresirani za konkretnu pomoć, možete postići puno toga. Ali za to se moramo udružiti.


Ono što nam trenutno treba, a kako bismo krenuli u akciju je slijedeće: informacija o tome koje udruge u Hrvatskoj čine konkretno nešto za ne-nasilan odgoj djece i mladeži ali i za poboljšanje medjuljudskih odnosa. Što se konkretno (tu mislimo i na vladu) tiska od materijala, gdje se te materijale može uzeti, gdje se dijele itd. Da li su to letci, brošure, možda oglasi po novinama i slično? Postoje li video-clips koji pozivaju na ne-nasilje i toleranciju?



Dakle, svi vi možete pomoci dojavljivanjem svega ovoga. Moramo znati što postoji, a što nedostaje. Tako ćemo se moći bolje organizirati i doista učiniti nešto konkretnije. Želja nam je i pokrenuti i prikupljanje love (a možda i osnivanje jedne građanske udruge) za tiskanje brošura ili flyera. Trenutno možemo računati na pomoć pisaca, režisera, dizajnera, izdavačke kuće i tiskare...ali ono što nam je goruće su terenski volonteri koji bi obavljali konkretan rad. I ono što nas najviše "svrbi" je jedan dobar psiholog/ica s iskustvom. Netko tko ima djecu, tko ih voli i tko voli svoj posao. Netko tko bi nama ovdje uskočio u pomoć kod nekih tema, nekih odgovora na pitanja i netko tko .....nećemo odati sve na početku. Želje su jedno, a stvarnost drugo. Kucat ćemo na sva vrata, dok se ne otvore. Ali ne možemo sve same! Tekstovi su jedno a konkretan volonterski ili slabo plaćeni terenski rad – drugo!



Zato molimo za konkretniju pomoć.

I ne zaboravite:

Yes, we can!
Da, i mi možemo - postići sve

Zajedno smo jači!





Post je objavljen 09.11.2008. u 20:26 sati.