Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melez

Marketing

Rekordno otvaranje sezone zimske lige ..

Moram priznati da me je ponovo (ugodno) iznenadio broj natjecatelja, čak 65 !!! Ovo je najveći broj trkača na prvom kolu od svih dosadašnjih utrka i drugi najveći broj sveukupno. Vrlo ohrabrujuće, pogotovo ako se uzme u obzir da ove godine gotovo da i nije bilo promocije ...
Dvostruku pobjedu danas, odnijeli su biciklisti, Robert Kišerlovski na prvom, i Tihomir Bobolanović na drugom mjestu. Oni su uspjeli dezorijentirati izvrsnog mladog orijentacijskog trkača Matjaža Štanfela, koji je prvi okrenuo, ali do kraja je stigao kao treći.
Kod cura, Suzy nije imala prave konkurencije, druga je bila odlična Wanda Svrakić, a treća Dijana Kesonja.
A sad malo statistike : 65 trkača, od toga samo 8 žena ... za usporedbu, na prvom kolu prve zimske lige bilo ih je 10 od 38 ukupno... da stvar bude gora nijedna od tih 10 nije bila danas na utrci. Doduše, ni muški nisu puno bolji, jer od 28 trkača na prvom kolu prve lige, danas ih je nastupilo samo 5. Dobro, istina je da je većina tih ljudi i dalje prisutna u trčanju, ali eto, danas nisu došli.
Debitanata je danas bilo čak 16 (opet moram reći, nažalost) samo dvije žene. Da svake godine uz debitante nastupaju i oni stari, bilo bi nas već odavno preko stotinu. Dobili smo još jednog natjecatelja iz Slovenije, i to vrlo jakog, koji će, po svemu sudeći, konkurirati za plasman među prva tri . Čak 48 trkača išlo je ispod 30 minuta što smatram granicom rekreativnog trčanja. Naravno za muškarce, kod žena je to na 33 minute. Samo tri cure išle su su preko toga, ali jedna od njih ima samo 14 godina, a druga čak 65, dakle i one su daleko od rekreacije.
Danas smo imali i jednu tehničku novotariju, minijaturna digitalka snimila je u realnom vremenu sve natjecatelje pri ulasku u cilj, tako da sam naknadno rekonstruirao dva sporna detalja. Jako sam zadovoljan da je taj eksperiment uspio, pa ću ubuduće, nadam se, i ja uspijevati više trčati. Danas se nisam usudio zbog velikog broja trkača ostaviti u ciljnoj liniji samo vrijedne supruge i djecu, ipak ja jedini poznam gotovo svih.
Policija je, danas malo zakazala. Iako se prvi auto pojavio već u 9, i obećao da će na startu biti dva, nije došao niti jedan. Drugi se pojavio tek na pola utrke. Srećom, cesta je danas bila još manje prometna nego inače, i nije bilo nikakvih spornih situacija.
Što da još kažem, provjerite da li sam dobro pohvatao podatke i točno upisao imena i godine i javite ako ima grešaka ...
Ekipni poredak nisam još objavio, jer se ekipe mogu prijaviti do prije starta drugog kola.
No, i bez izračunavanja rezultata, vidim da će ekipni dio ove godine biti neizvjestan kao nikada do sad ...
Savjetujem vam da složite što više ekipa, jer je to izvrsna promocija za manja poduzeća i obrtnike. Moram pohvaliti Ildota Gržića, koji je to vrlo dobro shvatio. To je jedini put, da se ovaj naš nepopularni sport malo više promovira, i da koja kunica dođe i do vrijednih trkača, čiji je odnos uloženog i dobivenog (kod nas) dijametralno suprotan onome u nogometaša...


Post je objavljen 08.11.2008. u 20:05 sati.