Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Final Destination 3 (2006)

(r: James Wong)

Image Hosted by ImageShack.us
Možda solariji i nisu tako sigurni...

Prvi dio je bio odličan. Gotovo savršen "teen" horror. Hrpa klinaca koji nisu previše naporni, zgodna priča, brz tempo, te ono najvažnije odlično koreografirane smrti istih tih klinaca. Drugi dio je uspio iskopirati gotovo sve to sa novim žrtvama, na novoj lokaciji i sa novim ponovno odlično koreografiranim umiranjima. E, a treći dio je očito trebao biti drugačiji. Moje iskusno oko jednostavno vidi da je trud uložen da bi se film "produbio". Da li je ikoga iznenadilo da u tome nisu uspjeli??

Image Hosted by ImageShack.us
Feel the sunshine

Image Hosted by ImageShack.us

Uvod je jebeno predug! Izgubili su više od 20 minuta na postavljanju radnje, a to je moglo biti riješeno za par minuta! Druga stvar koja me je još više smetala su nevjerovatno debilna "filozofiranja" između umiranja teenagera. Nevjerovatno! Nakon trećeg sam popizdijo, ustao se te preskočio nekih 5-10 minuta do sljedeće smrti! Ok, pohvale idu za prve dvije žrtve, dvije nevjerovatno iritantne popularne cure završe s nešto jačim tenom od željenog u lokalnom solariju. Fenomenalna scena. I ako ništa barem zbog nje vrijedi pogledati film! Ostale smrti su isto ok odrađene, mada im fali ono nešto. I ovdje se ponavlja ona fora iz prethodnika gdje prvo izgleda da se žrtva spasila sigurne smrti, a onda se još nešto desi, te ona ipak umre - to je ok. Ali je nekako preočekivano, te je u večini scena odmah vidljivo što bi se moglo još desiti. Kraj je također plus, mada je i to moglo malo bolje. Ipak ok je.

Image Hosted by ImageShack.us
Motoriiii!

Zaključak: jedan od onih "može se pogledati ali ništa posebno" filmova. Ako ste pogledali prva dva i dobri su vam, potrošite i na ovaj tih sat i pol.

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena: 5/10 (otprilike dva boda više zbog scene u solariju, tu naravno mislim i na gole sise!:-)



Post je objavljen 19.11.2008. u 21:57 sati.