Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Akcija "Mjesto zločina"

Jučer su aktivisti Zelene akcije i prava na grad organizirali prosvjednu akciju "Mjesto zločina", upozoravajući na ulogu Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u barbarskom razvojničkom razaranju bloka Cvjetni trg - Varšavska - Gundulićeva - Ilica. Bio sam pozvan sudjelovati, kao aktivist koji je u kampanji od početka, te koji se prijavio za "Zagrebački živi zid". Pripremljena je žuta traka s crnim slovima "mjesto zločina" dugačka 200 metara. Ideja: njome omotati cijelu zgradu Ministarstva.Gornja je fotografija ovdje zbog tablice. Naime, saznali smo da je u zgradi Ministarstva upravo bila tiskovna konferencija o posjeti ministra zaštite okoliša Republike Srbije. Na trenutak smo se pokolebali: neće li se parola "mjesto zločina" pogrešno shvatiti? No taj je strah bio bezrazložan - novinari i javnost već dobro znaju o čemu se radi.Kiša je stalno padala, pa kabanice Zelene akcije nisu imale samo dekorativnu funkciju! Inače, o samoj akciji i poruci, da ne prepričavam sad, pogledajte na sajtu Zelene akcije ili izvještaj na portalu zamirzine Zagrebom vlada esdepeovsko-hadezeovska građevinska klijentela .Početak akcije: traka se počela odmotavati. Trenutak nakon što sam ovo snimio, priskočio sam u pomoć, na mjestu gdje je razmak između dvoje susjednih "stupova" bio prevelik. Tako sam odstajao do kraja akcije.

Prije dva i pol mjeseca, objavio sam ogorčeni komentar Kako su Zelena akcija i Pravo na grad izdali Zagrepčane, frustriran nedostatkom aktivnosti - po mom sud, ozbiljnim pogreškama u strategiji kampanje. Očekivao sam reakcije, ali su me napadi koji su uslijedili iznenadili svojom žestinom; to sam komentirao pod naslovom Sukob na hrvatskoj civilnoj ljevici :) (uočite smajlić! - usporedba sa Sukobom na književnoj ljevici 1930-ih nategnuta je , ali nije bez svake osnove!)..

Čim je pak bioobjavljen poziv građanima u "Zagrebački živi zid", prenio sam ga na svom blogu i prijavio sam se. Iako sam i dalje suzdržan prema izabranoj strategiji, uvijek ću podržavati akcije koje su načelno u skladu s mojim vrednotama i načelima.


Post je objavljen 08.11.2008. u 19:38 sati.