Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinadalj123

Marketing

Novi video Vještice iz Monterreyja!

Priča o tom letećem stvorenju bila je vrlo ozbiljna tema u Meksiku, a javnost je mogla vidjeti čak i iskaz prestravljenih policajaca. Nove će snimke možda opet pokrenuti lavinu.


Vjerujete li da postoje leteća stvorenja šiljastih kapa, crvenih očiju, dugih noktiju i ptičjih nogu, najčešće lica i fizionomije starice?

Pomisao da su vještice stvarne možda ćete ismijati, međutim u dobrom dijelu Južne Amerike ne bi se baš složili s vama. O Brujama se, naime, tamo sasvim ozbiljno govori, vrijedne su čak i priloga u Dnevniku!

Iako je priča o "Vještici iz Monterreyja" stara više od godinu dana, snimka koja se u utorak pojavila na YouTubeu ponovo je aktualizirala temu.
Istina, taj posljednji video i nije pretjerano dojmljiv, čini se da je autor prije snimio muhu no vješticu, ali su zato one starije snimke daleko impresivnije.

Možda vas nagnaju da o svemu dobro promislite, pogotovo kada pogledate svjedočanstvo dvojice prestravljenih policajaca!
Bruja je, inače, španjolska riječ za vješticu, te se ta stvorenja, ovisno o području, vjerovanju ili kontekstu, ne smatraju nužno lošima.

Dapače, Bruje su ponegdje i vrlo cijenjene, budući da se vjeruje kako, između ostaloga, posjeduju moć iscjeljenja.

No, isto tako se smatraju i zlim bićima, koja donose fizička ili psihička oboljenja, uzrokuju nesreću, katkad čak i smrt.

Kakvog je opredjeljenja Vještica iz Monterreyja ne bismo znali reći, ali zato znamo da je ona itekako stvarna za mnoge stanovnike tog meksičkog grada i njegove okolice.


Post je objavljen 07.11.2008. u 20:01 sati.