Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenioddarka

Marketing

Počinje kampanja Zelene liste o energetskoj strategiji


Zagreb,07 . studenog 2008.

POZIV NA TISKOVNU KONFERENCIJU

Stranka Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, poziva vas na tiskovnu konferenciju koja će se održati:
u subotu, 08. studenog u 11:00 h.
na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) kod štanda Zelene liste.
Tiskovna konferencija se održava povodom početka javne rasprave o strategiji energetskog razvitka Republike Hrvatske tjekom koje će Zelena lista provoditi svoju kampanju: „Energetska strategija – Sunce će nas grijati i u 22 stoljeću!“
Sama kampanja se nastavlja na prethodnu antinuklearnu kampanju „Sunce je najbolji reaktor“ tjekom koje je više od 10000 građana potpisalo peticiju protiv izgradnje nuklearnih elektrana u Hrvatskoj i provodit će se do 10.12. 2008 g. tj.do završetka javne rasprave o strategiji energetskog razvitka RH u cijeloj Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Zelena lista želi potaknuti građane da se uključe u javnu raspravu te podrže naše prijedloge da se Hrvatska energetska strategija mora okrenuti obnovljivim izvorima energije a ne nuklearkama i termoelektranama na ugljen, koje ne donose energetsku samostalnost (mi nemamo ugljen ni uran),već zahtjeva uvoz energenata za njihov rad.Naravno, utjecaj na okoliš i zdravlje ljudi je poguban.

Zanimljiv dio kampanje bit će akcija: „Napišite pismo vladi a mi ćemo ga poslati umjesto vas“ kojom pružamo priliku građanima da osobno napišu pismo premijeru na našim štandovima a dalje će Zelena lista preuzeti obavezu da ih pošalje.

O svemu tome opširnije će govoriti članovi Zelene liste na tiskovnoj konferenciji koju će predvoditi Vlasta Toth, supredsjenica ZL





Post je objavljen 07.11.2008. u 08:37 sati.