Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Deset

10

Deset godina, iha! Mamina Potočnica, Mrvica, glumica, zaokružila je brojkicu. Kaže da bi najradije uvijek imala ovoliko godina, što podrazumijeva da i mi oko nje ostanemo u dobnoj hibernaciji. Sad, možda bi mi i bio štos da postanem Doriana Grey al radije ću zajedno s njom stavljati recke za svaku slijedeću godinu. Pa i taj pubertet, koliko god joj bio neugodan i pomalo zastrašujuć (vidi dijete sestru svoju pa je analizira) – i to mora jednom proći, jel.

Ponosna sam majka, sretna i bogata. Naravno da mi se kćeri razlikuju po karakterima, koliko god nekome bile skoro pa iste. Ovo mlađe zlato mamino raskošnog je rječnika, priča opširno ko mater joj, mal ga zna zakomplicirati ali je usmjeravamo. Zaigrana, u nekom svom svijetu mašte i glume... sporo se oblači, sprema, ne uspijeva joj npr. istovremeno i pričati i vezati vezice nego stane i dok ne ispriča što hoće – ruke miruju... U stanju vam je u tančine izreći što sve osjeća prema vama, ili kako doživljava svijet oko sebe. Specijalnost joj je ocjenjivanje kuharskih rezultata. Bez pardona će prigovoriti ali kad hvali – hvali panegericima.

Što pokloniti djetetu? Odjeću i obuću ne poklanjamo za rojsni dan. Igračku? Barbike je ove godine odlučila izbaciti iz svog svijeta. Od prijateljica obično dobiva spomenare, albumiće, okvire za slike, šalice. A što da joj mi uzmemo? Nakon pregovora i razgovora i razmišljanja, zaželjela je PC igru Sims2 Pets. Simse ilitiga Smiljane igra već dugo, imala je i Petse ali njen PC nije bio dovoljno jak za instalaciju ter je DVD spremljen negdje. U neku crnu rupu u stanu. Ne možemo ga naći već mjesec dana. Nema i nema. Sve smo prevrnuli, sva logična i nelogična mjesta. Ne želim vjerovati da je DVD dobio noge i da ga je popalila neka od pišulja koje posjećuju djecu, al znam da igrice neima. A dijete je želi. Pak ćemo joj nabaviti. I kad joj kompić dobije pojačanje – instalirati.

Sretan rođendan, ljubavi mamina! Šalje pusu


Update:
Upravo završavam s popodnevnom smjenom. Doma me čekaju dvije Gracije. Jedna peče palačinke, druga čeka da je utješim. Malo joj je raspoloženje opalo. Godovnjača (slavljenica po "naški") zaželjela glazbenu želju. Obećah poslati porukicu našoj najdražoj radio-voditeljici. Al čujem u emisiji da je teta voditeljica na zasluženom odmoru. Ništ, pošaljem poruku na mobitel radio-postaje. Pročitao striček voditelj željicu, naveo i ime i godine i želju, odmah na početku jednosatne emisije. I čekamo nas dvije, ona kod kuće a ja u radnji. I ide emisija. Mrvica zove, pita me kad će pustiti pjesmu. "Pa ne znam, slušaj emisiju, pročitao je želju, trebala bi do kraja biti puštena tražena stvar." Teku minute. Prošlo svih šezdeset, od zamoljene pjesme šipak. Zovem dijete, pitam je kako se osjeća. Naravno da je razočarana. Šteta. Valjda su dečki, voditelj i DJ, zaboravili... Odoh grlit i ljubit pile malo. I naći ću joj video na internetu pa ću joj pustiti i plesati zajedno s njom.

Post je objavljen 07.11.2008. u 08:15 sati.