Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Freddy vs. Jason (2003)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,8 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com

Mislim da polako više nema čovjeka koji iole drži do sebe da nije čuo za ovaj film ili za ove dvije horror ikone, ali ću svejedno radnju ukratko ispričati onima koji nemaju kontakt sa 21. stoljećem:
Dakle, prošlo je više od 10 godina otkako je famozni Freddy Krueger terorizirao mještane Elm Streeta u snovima, te mještani pokušavaju njega izbrisati iz sjećanja pa da se više nikad ne vrati. Freddy, svjestan toga, oživljava Jasona Voorheesa iz pakla kako bi Jason pobio što više ljudi što Freddyu osigurava siguran povratak u Elm Street, jer na taj način mještani se počinju prisjećati Freddya. No, Freddy nije znao da će Jasona biti teško maknuti sa svog puta te je shvatio da će ga morati on sam eliminirati. Bitka počinje...

Image Hosted by ImageShack.us


Sad, kad ste pročitali ovu pomalo čudnu radnju, vrijeme je da kažem da je ovaj film, koliko je zabavan, toliko je i blesav. Apsolutno mislim da je ovaj film čisti prosjek te da nije ni dobar ni loš. Drago mi je što su spojili ova dva meni najdraža horror lika (još samo fali Michael Myers), no nažalost to i nije bilo onako kako sam očekivao. Pa čak ni efekti, koje sam očekivao da će biti dobri, su me neugodno iznenadili. Glumačka postava mi se ne sviđa (osim Englunda i Kirzingera), osim što su im likovi dosta slabi, slabi su i glumci. Sviđa mi se u filmu brutalnost i bahatost dvojice antagonista, stvarno su bili odlični i u ovom djelu, makar mislim da je redatelj kao malo podcijenio Jasona i više energije dao Freddyu. Ali samo malo.
Krvi ima na sve strane, iz svih dijelova tijela je šikljala, ova dvojica su se pošteno izubijali.

Image Hosted by ImageShack.us


Film je zabavan u globalu, neke osobe koje nisu toliko vezane uz horror filmove ne bi imali zamjerke. No eto kad malo bolje pogledate ima ih dosta. Jason je meni bio uvijek draži lik od Freddya, jer sam njegove filmove pogledao po 100 puta, a od Freddya sam neke nastavke pogledao samo jedanput.
Ovo mi je usput 100. recenzija, pa bi molio čestitke, hehe. Nadam se da ću češće pisati na blogu, jer nažalost ja pogledam dosta filmova koje ne uspijem ovdje recenzirati, pa onda ode mast u propast.
Što se tiče ovog filma, pogledajte ga jer je zabavno horror djelce sa solidnim reputacijama.

Post je objavljen 06.11.2008. u 16:21 sati.