Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

70.3



Idući vikend održati će se svjetsko prvenstvo u Ironman 70.3 disciplini. Ironman 70.3 je upola kraći od punog Ironmana, a do imena 70.3 se došlo zbrajanjem udaljenosti u miljama (1,2 mi + 56 mi + 13,1 mi).

Favoriti:

1. Andy Pots
Lani je do pobjede došao kao autsider, a ove godine je glavni favorit. Tokom godine je opravdao svoj lanjski rezultat pobjedivši na dvije utrke iz 70.3 serije. Na Timberman 70.3 utrci drugoplasiranog je ostavio 10 minuta iza sebe, što je ogromna vremenska razlika za ovu disciplinu. U par navrata je pokazao da je jak u sprintu pa će ga konkurenti morati lomiti prije zadnjeg kilometra. Pitanje je samo da li se stigao oporaviti od utrke na Hawaii-ma.

2. Craig Alexander
Craig je pobjedio 2006. godine, a lani je završio 4. nakon što je par tjedana prije toga bio 2. na Hawaii-ma. Ove godine mu je najslabiji plasman bio 2. mjesto, ali i kod njega se postavlja pitanje da li se stigao oporaviti od Ironmana 3 tjedna prije.

3. Terenzo Bozzone
Natjecatelji na dužim utrkama vrhunac karijere dostižu u 30 godinama, ali ovaj 23-ogodišnji Novozelanđanin je već sad u svjetskom vrhu. U lipnju se natjecao 3 uzastopna vikenda na utrkama iz 70.3 serije. Ostvario je dvije pobjede i jedno drugo mjesto, premda je lako mogao doći i do treće pobjede da nije dobio 4 kaznene minute na biciklu. Jak je u sve tri discipline i na putu do pobjede ga može zaustaviti jedino neiskustvo.

Iz sjene vrebaju:
Andreas Raelert – pobjedio u Monaku sa pomalo nestvarnih 1:09 h za završni polumaraton.
Oscar Galindez – lani drugi, plivanje mu nije jača strana, ali to nadoknadi na biciklu.
Peter Robertson – imao je impresivnu karijeru u olimpijskom triatlonu, biti će zanimljivo vidjeti šta može napraviti na ovoj distanci.
Uz njih bi još trebalo baciti oko na svjetskog prvaka u duatlonu Paula Amey-a, te na Simona Thompsona.


Favoritkinje:

1. Mirinda Carfrae
Braniteljica naslova. Lani je do pobjede došla uz svjetski rekord. Specijalizirala se za ovu distancu i ako se nešto neočekivano ne dogodi biti će je teško pobjediti.

2. Leanda Cave
Zbog prehlade je morala odustati od utrke na Hawaii-ma, što ju je vjerojatno dodatno motiviralo za ovu utrku. Trčanje joj je najslabija strana, premda ta činjenica više govori o njenoj snazi na plivanju/biciklu nego o slabom trčanju.

3. Joanna Zeiger
Unatoč visokim godinama (38) uspješno kombinira triatlone na olimpijskoj distanci sa Ironmanom. Ove godine se fokusirala na kraće distance u želji da se kvalificira na Olimpijske igre. Imala je jako dobru sezonu sa par pobjeda u 70.3 seriji.

Favoriti iz sjene:
Julie Dibens – X-terra svjetska prvakinja
Nina Kraft – prošli vikend odustala na Ironmanu Florida jer joj je pukla sic štanga, pa očekujem da će nastupiti na ovoj utrci.
Na listi prijavljenih je i Welinghton, ali ona vjerojatno neće nastupiti.

Utrka će u svakom slučaju biti zanimljiva, pa tko ima priliku nek baci oko.


Post je objavljen 06.11.2008. u 10:48 sati.