Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Novi roman Renata Baretića!

Idućeg tjedna iz tiska izlazi novi roman Renata Baretića 'Hotel Grand u izdanju Algoritma :

O romanu 'Hotel Grand' Renata Baretića, piše urednik Kruno Lokotar:



Na blog stanovitog Julia, posvećen knjizevnosti, upada nepozvani gost pod nickom Condoleezo i počinje tamo ostavljati ulomke svojeg romana, možda autobiografskog. Izmedju posjetitelja bloga te Julia i Condoleeza razvija se živahna prepiska i polemika oko tog rukopisa i priče u kojoj 25-godisnji Filip pokušava naći tragove prošlosti u prostoru svog djetinjstva, u hotelu Grand, u neimenovanom dalmatinskom gradu, kamo se vraća kako bi obavio nešto čime će napokon završiti svoje nesvakidašnje djetinjstvo.
A hotel Grand je u prvoj polovici 90-ih proslog stoljeća bio leglo prostitucije. Odrastanje u njemu, uz oca i majku koji vode cijeli posao i žive tu, ali svemu unatoč silno žele biti skladna gradjanska obitelj, u okružju ukrajinskih prostitutki i njihovih klijenata, u društvu privatnog zaštitara Martina, vršnjakinje Halje te školskog prijatelja Zele, sa sobom donosi prve spoznaje o seksualnosti i privlačnostima, ali i o mračnim vezama kriminala s politikom i o zapetljanim odnosima (ne)moći i interesa. Condoleezova priča umrežava današnju stvarnost s Hrvatskom tog doba, istkanom od prekrsenih primirjâ, ratnog pakla u susjednoj BiH, od ukrajinskih nesretnica i unproforaca do mafije, političara i ostalih odlikaša izvanrednih okolnosti.
’Hotel Grand’ je dijelom potresan roman o odrastanju i o obitelji, dijelom ljuta satira, dijelom napeta priča u kojoj se ispod kuhinjskih krpa kriju pištolji, ali istodobno i inteligentna, zabavna studija o pisanju, o statusu fikcije, o virtualitetima.
Jedinstvena sposobnost Renata Baretića da složene i teške teme pripovijeda jednostavno i zavodljivo, da nas iznova oduševljava jezičkim umijećem i iznenadjuje majstorskim razrješenjima priče, čini ‘Hotel Grand’ izravnim nasljednikom romana s pet nagrada i hita s pet zvjezdica ‘Osmog povjerenika’.


- Prve 24 stranice romana besplatno pročitajte ovdje

- Intervju s Renatom Baretićem čitajte ovdje



Renato Baretić potpisivat će' Hotel Grand' tijekom Interlibera (kupite knjige s popustom od minimalno 20%) na štandu Algoritma, paviljon 5, br. standa 4 c, u subotu, 15-og studenog, od 12-14 h.



Post je objavljen 06.11.2008. u 18:02 sati.