Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

PETICIJA ZA ULICU MILANA MLADENOVICA

Image Hosted by ImageShack.us
photo Jela

BEOGRAD - Potpisivanje peticije da Beograd dobije ulicu Milana Mladenovica, frontmena kultne beogradske grupe Ekatarina Velika (EKV) koji je preminuo pre 14 godina, bice organizovano 7. i 8. novembra na Trgu republike.

Akciju organizuje grupa mladih, uglavnom studenata, koji su, pozajmili standove, a finansiranje stampanja plakata, letaka... takodje su obezbedili sami.

Prema njihovim recima, to je niskobudzetna akcija, ali od srca - kako bi neki novi klinci mogli jednog dana da “pitaju i znaju ko je Milan Mladenovic, a ne ono sto im se danas servira putem medija raznih (jakih) boja”.

Mladenovic je preminuo 5. novembra 1994. u 36. godini od raka.

Rodjen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, najpre je krajem 70-ih s gitaristima Dragomirom Gagijem Mihailovicem i Milanom Stefanovicem osnovao Limunovo drvo, a potom je sa Ivanom Vdovicem Vdom, Mihailovicem i Dusanom Kojicem Kojom, kasnije liderom Discipline kicme, formirao bend Sarlo akrobata, koji je u aprilu 1980. prvi put javno nastupio, kao predgrupa Pankrtima u SKC-u.

Mladenovic, Koja i Vd ostali su posle tog koncerta u bendu, koji ucestvuje 1981. godine u snimanju manifesta beogradskog novog talasa - albuma “Paket aranzman”, koji je bio kompilacija pesama Sarla, Idola i Elektricnog orgazma. Iste godine objavljen je i album “Sarla” - “Bistriji ili tuplji covek biva kad”.

Posle razlaza sa Kojom 1982. godine, Mladenovic sa Mihailovicem i Vdom stvara Katarinu II, kojoj se prikljucuju i klavijaturistkinja Margita Magi Stefanovic i basista Bojan Pecar.

Osim Mladenovica, preminuli su u medjuvremenu i Magi, Vd i Pecar.

Post je objavljen 06.11.2008. u 09:21 sati.