1 jaje
300 ml mlijeka
oko 10 žlica brašna
oko 600 g cikle
sol, papar
nasjeckano peršinovo lišće
ulje za prženje
Ciklu operite, ogulite i naribajte ju na ribež za jabuke (nije ju potrebno kuhati).
Umutite jaje s mlijekom, dodajte brašno, naribanu ciklu, začine i peršinovo lišće (ili neko drugo začinsko bilje). Sve dobro izmiješajte.
Smjesa treba biti gušća nego smjesa za palačinke pa po potrebi dodajte više brašna, ali smjesa ne smije biti ni prečvrsta jer se popečci žlicom spuštaju u ulje.
U tavi zagrijte ulje i žlicom stavljajte hrpice u vruće ulje, spljoštite ih pomoću žlice da ne budu deblji od 1,5 cm. Pržite popečke sa svake strane da sasvim lagano posmeđe.
Pečene popečke stavljajte na ubrus da upije masnoću.
Poslužite odmah. Po potrebi odozgo posolite i popaprite.
Između dva popečka možete staviti plošku tvrdog sira pa ih složiti u lim, odozgo posipati sirom i zapeći u pećnici kao što se u receptu Zapečeni krumpir u šlafroku radi s popečcima od krumpira.
Recepti s ciklom
Cikla punjena palentom i blitvom
Jesenski gratin s krumpirom, ciklom i korabicom
Kremasti prilog od krumpira i cikle
Njoki od cikle i sira
Pita od krumpira i cikle ili krumpira i kelja...
Rižoto s ciklom
Post je objavljen 05.11.2008. u 09:39 sati.