Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj protekli vikend

1. The Women, 12.078 gledatelja
2. Mamma Mia!, 3.357 gledatelja
3. Funny Games U.S., 3.187 gledatelja
4. Death Race, 2.640 gledatelja
5 Max Payne, 2.317 gledatelja
6. Eagle Eye, 2.309 gledatelja
7. Tropic Thunder, 2.085 gledatelja
8. Wild Child, 2.043 gledatelja
9. Vicky Cristina Barcelona, 1.992 gledatelja
10. Pineapple Express, 1.585 gledatelja

... u nekakvom intermezzu između dva festivala (onog proteklog ZFF-a i predstojećeg OTFF-a) filmski program kao i cjelokupni kulturni program grada Zagreba ne posustaje, dapače ubacuje u višu brzinu jer ipak je ovo vrh kulturnih događanja u miloj nam metropoli. Za to vrijeme zgodno je vidjeti što se sve gleda po kinima. Dakle s ove liste vrijedi svakako izdvojiti drugo i deseto plasirani sa toplomjera gledanosti. Zašto... pa iako sam uvijek za zabavu nisam za onu koja se ponavlja kao u Beskrajnom danu, te i takve ubrzo postanu dosadne čak i najupornijima. Dakle Vicky Cristina Barcelona je novi, vrlo hvaljeni film Woody Allena, a drugi je američka kadar po kadar remake filma Funny games. Vicky Cristina je još jedna otkačena komedija iz Allenove manufakture sa etabliranim, ali mladim filmskim zvijezdama kao što su Scarlett Johansson, Javier Bardem i Penélope Cruz.
Filmovi kao Death race i Max Payne su dobre isprazne bezmozgovne akcijski filmovi koji ne donose ništa novoga već ili prežvakavaju nekakve hibridne sf zatvorske žanrove kao Death race (po mnogoćemu podsjeća na "Guvernerov", The Running Man iz daleke '87.g.), ili pokušavaju napraviti što uspješniju ekranizaciju jedne izuzetno uspješne 3D kompjuterske igrice. Filmovi su to koji više obećavaju i pokazali bi se kao dobri kratkometražni filmovi nego kao cjelovečernja dobra zabava.
Prijedlog je bio i ostao odlazak u kino Europu gdje vas na programu čeka izbalansirani repertoar od kriminalističke ljubavne drame "Ljubav i drugi zločini", odlična muzička dokumentarca o EKV-u, neobičnog film noira iz Bugarske (koji je proglašen najvećim iznenađenjem ZFF-a) i možda danas najbolje komedije koje možete vidjeti u kinima "Orkestar u gostima".


Post je objavljen 04.11.2008. u 22:39 sati.