Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kmidsliburnija

Marketing

Seminar "Obrazovanje za sutra"

Predsjednica Kluba mladih IDS-a Liburnije Korana Kraguljac sudjelovala je na seminaru "Obrazovanje za sutra" koji se je održao u dva modula, prvi u Tuheljskim toplicama od 12.10. do 15.10.2008 te drugi u Termama Čatež, Slovenija u periodu 26.10 - 29.10. 2008 g. Seminar je proveden u organizaciji udruge DIM.

Tema prvog modula bavila se izazovima obrazovnih reformi koje se provode u Hrvatskoj i Sloveniji, te o njihovom utjecaju na tržište rada.
Drugi modul bio je usmjeren na stambenu problematiku mladih odnosno na različite modele rješavanja stambenog pitanja.
Sudionicima seminara bio je pružen uvid u obrazovne reforme, zapošljavanje i tržište rada te u stambenu problematiku u Hrvatskoj i Sloveniji kao i uspješne primjere iz EU, kroz interaktivna predavanja koja su održali stručnjaci iz Slovenije i Hrvatske.

Koristila se je inovativna Open Space metoda (tehnologija "Otvorenog prostora", eng. Open Space Technology). Open Space je naziv za efikasan način kako veće pa čak i jako velike grupe sudionika mogu razgovorati o zajedničkoj temi. Način rada tijekom Open Space-a jednostavan je i ležeran, te ne zahtjeva prethodnu pripremu sudionika. Ovom metodom želi se postići da sudionici kroz aktivan rad dođu do zajedničkih rješenja, preporuka i mogućih oblika i načina suradnje.
Bilo koje okupljanje na principima "Otvorenog prostora" obilježeno je : visokom razinom dostignutog učenja, visokom razinom "zaigranosti", primjerenom strukturom i nadzorom i iskrenošću zajednice.

Par fotografija sa seminara:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 04.11.2008. u 09:20 sati.