Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prijem

Marketing

VH1 Europe i MTV Romania više nisu u ponudi Digi TV-a

Pretplatnici regionalne digitalne satelitske pay tv platforme Digi TV ostali su neugodno iznenađeni kada su shvatili da glazbeni kanali MTV Romania i VH-1 Europe više nisu dostupni u ponudi. Prema neslužbenim informacijama "ljubav" između Digi TV-a i MTV Networksa navodno je pukla zbog visoke cijene koju MTV traži za reemitiranje kanala VH1 Europe i MTV Romania u okviru platforme Digi TV.

Photobucket

Globalna financijska kriza koja već nekoliko mjeseci hara svijetom nije zaobišla niti DTH platforme koje se na sve moguće načine trude izbjeći financijske gubitke pa makar to značilo i ukidanje popularnih kanala.

Problem je daleko širih razmjera pa on izravno utječe na pretplatnike Digi TV-a u svim zemljama gdje platforma posluje, a to su Hrvatska, Srbija, Slovačka, Češka republika, Mađarska i Rumunjska. Rumunjski pretplatnici su ostali bez dva kanala; MTV Romania i VH1 Europe, dok su pretplatnici u svim ostalim zemljama ostali bez vrlo cijenjenog i gledanog glazbenog kanala VH1 Europe.

Na našem forumu mogu se pročitati uglavnom negativne reakcije vezane za odlazak VH1 iz Digi TV-a, a neki pretplatnici čak i prijete raskidom ugovora sa Digi TV-om ukoliko se ne vrati njihov omiljeni glazbeni kanal. VH1 je poput MTV-a i Nickelodeona kanal iz produkcije MTV Networksa, a emitira najbolje glazbene hitove koji su nastali od 1970 pa sve do danas.

Digi TV je relativno brzo reagirao na nove programske promjene pa je tako na mjesto kanala VH1 Europe "uskočio" rumunjski glazbeni kanal Kiss TV , a na mjesto MTV Romania uskočio je kanal Music Channel. MTV Romania i VH1 Europe emitirali su na istoj frekvenciji, na 12.687 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemima Nagravision 2 i Nagravision 3. Na njihovom mjestu sada emitiraju Kiss TV i MusicCHANNEL. Pritom se Kiss TV emitira u nekodiranom obliku dok je Music Channel kodiran.

Photobucket
Kiss TV - zamjena za VH1 Europe u Digi TV-u

No čak i ova dva kanala nisu ništa novo za Digi TV, naime, oba već emitiraju u okviru platforme na drugim frekvencijama, što znači da smo dobili još dva nova "dupla" kanala, a samim time ujedno i potencijalna dva nova programska mjesta za neke nove kanale koji bi se mogli naći u ponudi platforme za veći broj zemalja. Šteta je doduše što smo zbog toga morali izgubiti jedan kvalitetan glazbeni kanal kao što je VH1.

Kiss TV emitira također i na frekvenciji 12.527 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u Nagravision 2 i 3, a Music Channel emitira na frekvenciji 11.785 GHz H, Symbol Rate 28000, FEC 5/6 Mpeg2 nekodirano.

Zanimljivo, Digi TV je nedavno izgubio pravo za emitiranje još jedno rumunjskog kanala, a riječ je o sportskom kanalu Telesport TV umjesto kojeg je startao GSP TV.

mPortal

Post je objavljen 03.11.2008. u 18:16 sati.